Ik heb de speculaas gemaakt volgens het recept.
Het zag er heerlijk uit en voelde lekker bros.
Toen ik een hap nam, had ik het idee dat ik in een zak meel hapte, zo droog, en het smaakte nergens naar.
Ik vraag me af wat ik verkeerd heb gedaan🤔
Koolhydraatarm speculaas (lekker en gezond)
Ben je gek op speculaas? Het speculaas dat je in de supermarkt vindt zit jammer genoeg vaak vol met suiker, en bevat veel koolhydraten.
Daarom zijn we de keuken ingedoken en hebben we een koolhydraatarme versie van speculaas gemaakt. We delen het recept graag met je.
Let op: Dit recept is koolhydraatarm, maar dat betekent niet dat je onbeperkt van dit speculaas kunt eten als je gewicht wilt verliezen. Naast koolhydraten spelen ook calorieën een rol tijdens het afvallen.
Voedingswaarden (per portie)
- 218 kcal
- Eiwitten: 3 gram
- Koolhydraten: 6,2 gram
- Vetten: 20,3 gram
- Vezels: 2,7 gram
Ingrediënten (voor 6 porties)
- 110 gram amandelmeel
- 10 gram lijnzaad
- 10 gram amandelschaafsel
- 60 gram roomboter
- 1 ei
- 2 el koek- en speculaaskruiden
- 1 tl kaneelpoeder
- ½ tl bakpoeder
- ½-1 tl pure stevia
- Snufje zeezout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Maal het lijnzaad tot poeder met behulp van een vijzel, koffiemolen of keukenmachine.
- Doe het gemalen lijnzaad, het amandelmeel, de koek- en speculaaskruiden, het kaneelpoeder, het bakpoeder en het zeezout in een kom en roer door.
- Verwarm de roomboter in een (steel)pannetje, totdat deze volledig is gesmolten.
- Giet de gesmolten roomboter in de kom.
- Splits het ei (bewaar de eidooier) en voeg het eiwit en de stevia aan de kom toe.
- Roer de inhoud van de kom goed door en kneed vervolgens met je handen tot een samenhangend deeg. Komt het deeg niet goed samen? Voeg dan een eetlepel ongezoete amandelmelk toe.
- Rol het deeg uit tot een rechthoek van circa 0,5 cm dik.
- Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besmeer het deeg met de eidooier en verdeel het amandelschaafsel erover.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak het koolhydraatarm speculaas circa 30 minuten.
- Verhoog de oventemperatuur tot 180 graden en bak het koolhydraatarm speculaas nog 5 à 15 minuten. Zorg ervoor dat het speculaas niet verbrandt.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat het koolhydraatarm speculaas volledig afkoelen, zodat het knapperig wordt.
- Breek het koolhydraatarm speculaas in 6 gelijke stukken.

Benieuwd naar meer koolhydraatarme recepten? De afslankprogramma’s van PuurFiguur bevatten er honderden, voor alle maaltijden van de dag.
Chili con carne moeilijk om te maken? Zeker niet! Met dit makkelijke recept zet…
Overnight oats: een fantastisch ontbijtje voor als jouw ochtend er gehaast uitziet, maar je…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Aubergine is een goed alternatief voor de traditionele lasagnevellen. Zo kun je toch genieten…
Dit recept voor witlofrolletjes bevat gerookte zalm: een vissoort die rijk is aan omega…
Deel dit artikel: