Kippenbout met pompoen en wortel uit de oven recept

Dit lekkere en gezonde recept is zó simpel om te maken dat je versteld zult staan. De oven doet vrijwel al het werk!

Dit gerecht is eiwitrijk en koolhydraatarm: de perfecte combinatie als je gewicht wilt verliezen. De eiwitten uit de kip houden je lang verzadigd en de pompoen en de wortel voorzien je lichaam van vezels, vitamines en mineralen.

Eet je dit gerecht graag met een sausje? Serveer er dan een eetlepel Griekse yoghurt bij. Dat klinkt misschien als een gekke combinatie, maar geloof ons: het smaakt heerlijk bij elkaar!

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 486 kcal (calorieën)
Eiwitten: 29 gram
Koolhydraten: 21 gram
Vetten: 30 gram
Vezels: 8 gram

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 kippenbout (of 2 kipdrumsticks)
  • 200 gram wortel
  • 150 gram pompoen (vers of uit de diepvries)
  • Paprikapoeder
  • 1 tl tijm (vers of gedroogd)
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verwijder het vel van de kippenbout.
  3. Leg de kippenbout op een met bakpapier beklede bakplaat. Heb je geen bakplaat? Gebruik dan een ovenschaal.
  4. Smeer de kippenbout in met een eetlepel gesmolten kokosolie en bestrooi met een snufje paprikapoeder, zeezout en zwarte peper.
  5. Schuif de bakplaat of de ovenschaal in de oven en bak de kippenbout 20 minuten. Keer halverwege om.
  6. Snijd ondertussen de wortel en de pompoen in stukken.
  7. Doe de gesneden groenten in een kom en voeg een eetlepel gesmolten kokosolie, de tijm en een snufje zeezout en zwarte peper toe. Hussel door elkaar.
  8. Haal de bakplaat of de ovenschaal uit de oven en voeg de gesneden groenten toe.
  9. Schuif de bakplaat of de ovenschaal weer in de oven en bak het geheel 30-40 minuten, totdat alle ingrediënten volledig gaar zijn. Keer de ingrediënten tussentijds om.