Ik heb de koekjes vandaag voor het eerst gemaakt, en had hier al gelezen dat de koekjes snel uit elkaar vallen. Ik heb dat opgelost door kleine springvormpjes te gebruiken, en ze in de oven te bakken (+/- 20 tot 25 min 200g) Ik maakte de dubbele hoeveelheid en heb het over 4 springvormpjes verdeeld. Ook heb ik 2 eetlepels havermout aan het deeg toegevoegd om het wat steviger te maken. Het yoghurtsausje (met wat kruiden) maakt het inderdaad lekker fris, smakelijk!
Hartige bloemkool-quinoakoekjes met Griekse yoghurt
Met deze bloemkool-quinoakoekjes heb je een lekkere, volwaardige en eiwitrijke lunch.
Serveer de hartige koekjes met een eetlepel Griekse yoghurt, dat maakt het heerlijk fris.
Je kunt deze lunch van tevoren klaarmaken en meenemen naar je werk. Deze koekjes zijn namelijk ook lekker om koud te eten.
Voedingswaarden van dit recept
- 449 kcal
- Eiwitten: 24 gram
- Koolhydraten: 22 gram
- Vetten: 31 gram
- Vezels: 3,5 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 70 gram bloemkoolrijst (of bloemkool)
- 50 gram fetakaas
- 30 gram quinoa (ongekookt)
- 1 ei
- 1 el Griekse yoghurt (10% vet)
- Extra vierge kokosolie
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet de quinoa af en zet even opzij, zodat het kan afkoelen.
- Gebruik je bloemkool in plaats van kant-en-klare bloemkoolrijst? Snijd deze dan in roosjes en maal fijn met behulp van een keukenmachine, blender of rasp (zodat het de structuur van rijst krijgt).
- Verkruimel de fetakaas in zeer kleine stukjes.
- Doe de bloemkoolrijst in een kom en voeg de verkruimelde fetakaas, de gekookte quinoa, het ei en een snufje zeezout en zwarte peper toe.
- Roer het bloemkoolmengsel goed door.
- Vorm met je handen drie koekjes van het mengsel.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de bloemkool-quinoakoekjes om en om 5 à 10 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
- Leg de bloemkool-quinoakoekjes op een bord en garneer met de Griekse yoghurt.
Zuivelvrije optie: Vervang de Griekse yoghurt door suikervrije kokosyoghurt (gemaakt van kokosmelk) of suikervrije amandelyoghurt.
Tip: Ben je op zoek naar meer gezonde vegetarische recepten? Ons programma Vegetarisch Slank bevat 5 weekmenu’s met meer dan 90 smaakvolle vegetarische recepten waarmee je gewicht verliest. Ook geschikt voor flexitariërs!
Beste
Ik probeerde de quinoa koekjes maar het mengsel valt verkruimeld in de pan.. hoe dik maak je ze best .. en wat kan je toevoegen om de substantie steviger te maken
De smaak is heel lekker, ik gebruik ook metalen ringen in de pan om ze te bakken, zo blijven ze mooi rond en vallen niet uit elkaar.
De mijne zien er echter allesbehalve goudgeel en krokant uit… eerder als verloren brood eigenlijk.
De mengeling zelf is ook echt half vloeibaar en het is zo goed als onmogelijk om er iets van te “kneden”. Ik moet het mengsel met een lepel in de pan scheppen…..
Heb je een idee wat ik fout doe ?
Groeten
Tinne
Kun je deze koekjes ook invriezen, zodat je een voorraad kunt maken? Handig voor lunch op m’n werk. Heb je anders tips voor lunchgerechten die je kunt invriezen/langer kunt bewaren?
Groeten,
Annette
Hoi!
Ik wil dit recept graag eens proberen, maar ben geen groot fan van quinoa. Zou ik dit ook door boekweit kunnen vervangen?
Groeten,
Bob
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Met dit recept maak je gezonde hartige wafels met hüttenkäse, avocado en gerookte zalm.…
Hmmm, gezonde carrotcake! Met dit recept maak je de verantwoorde variant op de klassieke…
Zin in risotto, maar dan koolhydraatarm? Ga dan aan de slag met deze koolhydraatarme…
Ben jij dol op pannenkoeken en crêpes, maar eet je graag koolhydraatarm en gezond?…
Zin in een warm, voedzaam ontbijt dat jou lange tijd een verzadigd gevoel geeft?…
Deel dit artikel: