✓ Hardcover boeken geleverd binnen één werkdag

✓ Geleverd binnen één werkdag

Bekijk alle producten Bekijk aanbod

Hartige bloemkool-quinoakoekjes met Griekse yoghurt

Met deze bloemkool-quinoakoekjes heb je een lekkere, volwaardige en eiwitrijke lunch.

Serveer de hartige koekjes met een eetlepel Griekse yoghurt, dat maakt het heerlijk fris.

Je kunt deze lunch van tevoren klaarmaken en meenemen naar je werk. Deze koekjes zijn namelijk ook lekker om koud te eten.

Voedingswaarden van dit recept

  • 449 kcal
  • Eiwitten: 24 gram
  • Koolhydraten: 22 gram
  • Vetten: 31 gram
  • Vezels: 3,5 gram

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 70 gram bloemkoolrijst (of bloemkool)
  • 50 gram fetakaas
  • 30 gram quinoa (ongekookt)
  • 1 ei
  • 1 el Griekse yoghurt (10% vet)
  • Extra vierge kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Giet de quinoa af en zet even opzij, zodat het kan afkoelen.
  3. Gebruik je bloemkool in plaats van kant-en-klare bloemkoolrijst? Snijd deze dan in roosjes en maal fijn met behulp van een keukenmachine, blender of rasp (zodat het de structuur van rijst krijgt).
  4. Verkruimel de fetakaas in zeer kleine stukjes.
  5. Doe de bloemkoolrijst in een kom en voeg de verkruimelde fetakaas, de gekookte quinoa, het ei en een snufje zeezout en zwarte peper toe.
  6. Roer het bloemkoolmengsel goed door.
  7. Vorm met je handen drie koekjes van het mengsel.
  8. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de bloemkool-quinoakoekjes om en om 5 à 10 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
  9. Leg de bloemkool-quinoakoekjes op een bord en garneer met de Griekse yoghurt.

Zuivelvrije optie: Vervang de Griekse yoghurt door suikervrije kokosyoghurt (gemaakt van kokosmelk) of suikervrije amandelyoghurt.

Tip: Ben je op zoek naar meer gezonde vegetarische recepten? Ons programma Vegetarisch Slank bevat 5 weekmenu’s met meer dan 90 smaakvolle vegetarische recepten waarmee je gewicht verliest. Ook geschikt voor flexitariërs!

Wat vind je van dit artikel?
Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Reacties (12) Verberg reacties Toon alle reacties
Charlotte
12 mei 2023
Reageren

Ik heb de koekjes vandaag voor het eerst gemaakt, en had hier al gelezen dat de koekjes snel uit elkaar vallen. Ik heb dat opgelost door kleine springvormpjes te gebruiken, en ze in de oven te bakken (+/- 20 tot 25 min 200g) Ik maakte de dubbele hoeveelheid en heb het over 4 springvormpjes verdeeld. Ook heb ik 2 eetlepels havermout aan het deeg toegevoegd om het wat steviger te maken. Het yoghurtsausje (met wat kruiden) maakt het inderdaad lekker fris, smakelijk!

Iris
15 maart 2023
Reageren

Beste
Ik probeerde de quinoa koekjes maar het mengsel valt verkruimeld in de pan.. hoe dik maak je ze best .. en wat kan je toevoegen om de substantie steviger te maken

    Susanne Chrispijn
    6 april 2023
    Reageren

    ALs je mengsel wat droog is kun je er eventueel een extra (klein) ei aan toevoegen of wat extra yoghurt. Zodat het mengsel wat ‘natter’ en plakkeriger wordt. Succes.

Tinne Smets
18 maart 2021
Reageren

De smaak is heel lekker, ik gebruik ook metalen ringen in de pan om ze te bakken, zo blijven ze mooi rond en vallen niet uit elkaar.
De mijne zien er echter allesbehalve goudgeel en krokant uit… eerder als verloren brood eigenlijk.
De mengeling zelf is ook echt half vloeibaar en het is zo goed als onmogelijk om er iets van te “kneden”. Ik moet het mengsel met een lepel in de pan scheppen…..
Heb je een idee wat ik fout doe ?
Groeten
Tinne

    Bianca Ochse
    25 maart 2021
    Reageren

    Hoi Tinne, Je zou wat havermout kunnen toevoegen zodat het een wat compacter geheel wordt. Kun je hiermee uit de voeten?

Annette
23 augustus 2020
Reageren

Kun je deze koekjes ook invriezen, zodat je een voorraad kunt maken? Handig voor lunch op m’n werk. Heb je anders tips voor lunchgerechten die je kunt invriezen/langer kunt bewaren?

Groeten,
Annette

    Bianca Ochse
    1 september 2020
    Reageren

    Hoi Annette,
    Dat kun je zeker doen! Als je ze per portie verpakt, kun je het gemakkelijk meenemen naar je werk.

Bob
9 juni 2020
Reageren

Hoi!

Ik wil dit recept graag eens proberen, maar ben geen groot fan van quinoa. Zou ik dit ook door boekweit kunnen vervangen?

Groeten,

Bob

    Bianca Ochse
    12 juni 2020
    Reageren

    Hoi Bob, goed dat je het vraagt. Je kunt de quinoa zeker vervangen door boekweit. Veel succes!

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
Recepten
Sinterklaas chai latte

Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…

Smoothies
Cashew-koffiesmoothie met banaan

Deze lekkere ontbijtsmoothie geeft je een goede energieboost om de ochtend sterk te starten.…

Koolhydraatarm ontbijt
Chiapudding met kiwi en cacaonibs

Dit chiapudding ontbijt maak je de avond van tevoren in slechts 1 minuut klaar.…

Vegetarische recepten
Oosterse auberginekano’s met tomaat, fetakaas en dadels

Op zoek naar een lekker vegetarisch diner dat gezond en vullend is? Zoek niet…

Recepten
Hüttenkäsepannenkoekjes met verse vijg

Pannenkoeken als ontbijt, wie wil dat nou niet? Met dit recept voor hüttenkäsepannenkoekjes maak…

Recepten
Vers tomatensap (licht pittig)

Hou jij van tomatensap? Maak het dan eens zelf! Super lekker en onwijs gezond.…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen