Hamburger op portobello-broodje

Wist je dat je een portobello heel goed kunt gebruiken als vervanger van een hamburgerbroodje? Als je deze gezonde versie van een hamburger hebt gegeten, zul je merken dat je dat broodje écht niet mist.

Dit gerecht is koolhydraatarm en vezelrijk: de perfecte combinatie voor als je gezond wilt afvallen.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 656 calorieën
Eiwitten: 33,5 gram
Koolhydraten: 18,5 gram
Vetten: 47 gram
Vezels: 9 gram

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 125 gram mager rundergehakt
  • 250 gram cherrytomaten
  • 2 portobello’s
  • ½ avocado
  • ½ limoen
  • Handje gemengde sla
  • 1 el Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 tl sesamzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zeezout en zwarte peper
  • Extra vierge kokosolie

Bereidingswijze

  1. Doe het gehakt, het paprikapoeder en een snufje zeezout en zwarte peper in een kom, kneed goed door en vorm tot een hamburger.
  2. Prak het vruchtvlees van de avocado met een vork tot mousse.
  3. Breng de avocadomousse op smaak met het sap van de halve limoen en een snufje zeezout en zwarte peper.
  4. Verhit een halve eetlepel kokosolie in een grillpan en grill de portobello’s om en om circa 10 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
  5. Verhit ondertussen een halve eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de hamburger om en om circa 10 minuten, totdat deze gaar is.
  6. Leg één portobello op een bord, met de bolle kant naar beneden.
  7. Besmeer de portobello met de avocadomousse.
  8. Leg de hamburger bovenop de avocadomousse.
  9. Besmeer de bovenkant van de hamburger met de Griekse yoghurt en leg de sla er bovenop.
  10. Leg de overgebleven portobello er bovenop, met de bolle kant naar boven.
  11. Garneer de burger met het sesamzaad.
  12. Serveer de cherrytomaten naast de hamburger.

Vegetarische optie: Vervang de hamburger door een vegetarische burger gemaakt van voorgekookte kikkererwten, linzen of bonen + 1 ei + havermeel + kruiden/specerijen naar keuze.