Groente tian met rundergehakt

Deze groente tian met rundergehakt is gezond, lekker en koolhydraatarm. Het gerecht is perfect om in een grotere hoeveelheid te maken. Het restant bewaar je dan in de koelkast of de vriezer.

Op een drukke dag hoef je het dan alleen nog even op te warmen. Dat scheelt veel tijd!

Het recept is voor 2 porties. Eet jij er alleen van? Bewaar de helft dan in de koelkast of vries het in.

Voedingswaarden van dit recept (per portie)

Energie: 494 kcal
Eiwitten: 40 gram
Koolhydraten: 19 gram
Vetten: 27 gram
Vezels: 8 gram

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 250 gram mager rundergehakt
  • 1 aubergine
  • 2 courgettes
  • 2 rode uien
  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes verse oregano
  • 2 eieren
  • 1 el extra vierge kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: paar blaadjes verse basilicum

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak het gehakt circa 3 minuten. Ga ondertussen verder met het recept.
  3. Snijd de rode uien in dunne ringen en de knoflook in dunne plakjes.
  4. Snijd de aubergine, de courgettes en de tomaten in dunne plakken.
  5. Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschaal.
  6. Zet de plakjes aubergine, courgette, tomaat en ui om en om rechtop in de ovenschaal, bovenop het gehakt. Duw het tegen elkaar en doe er hier en daar een plakje knoflook en een takje oregano tussen.
  7. Schuif de ovenschaal in de oven en bak het gerecht circa 30 minuten.
  8. Kluts de eieren in een kom en voeg een flinke snuf zeezout en zwarte peper toe.
  9. Giet de geklutste eieren in de ovenschaal en schuif de ovenschaal weer terug in de oven.
  10. Bak het geheel nog circa 15 minuten, totdat de eieren zijn gestold en de groenten gaar zijn.
  11. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel het gerecht in tweeën. Serveer één deel direct en bewaar het andere deel in de koelkast of de vriezer.
  12. Optioneel: garneer met de blaadjes verse basilicum.

Vegetarische optie: Vervang het rundergehakt door 480 gram in stukjes gesneden Quorn stukjes (glutenvrij) of 320 gram fijngehakte tempeh.