Gevulde snackpaprika’s met peterselie-yoghurtsaus

Door de mooie, felle kleuren ziet dit gezonde diner er feestelijk uit, wat het een leuk gerecht maakt om te serveren als je bezoek krijgt.

Je kunt dit recept bovendien heel makkelijk van tevoren maken, zodat je niet lang meer in de keuken hoeft te staan als je visite er is.

Dit is een koolhydraatarm diner recept dat goed in een koolhydraatarm dieet past.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 506 kcal (calorieën)
Eiwitten: 42 gram
Koolhydraten: 13,5 gram
Vetten: 30 gram
Vezels: 7 gram 

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 150 gram mager rundergehakt
  • 50 gram bloemkoolrijst (of bloemkool)
  • 7 snackpaprika’s
  • ½ ui (50 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 20 gram Griekse yoghurt (10% vet)
  • 4 gram verse peterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • Zeezout en zwarte peper
  • Extra vierge kokosolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Gebruik je bloemkool in plaats van kant-en-klare bloemkoolrijst? Snijd deze dan in stukjes en maal fijn met behulp van een keukenmachine, blender of rasp (zodat het de structuur van rijst krijgt).
  3. Snijd het kapje van de snackpaprika’s.
  4. Snipper de halve ui, pers de knoflook en hak de verse peterselie fijn.
  5. Verhit een theelepel kokosolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook aan.
  6. Breek het ei in een kom.
  7. Voeg het gehakt, de bloemkoolrijst, het ui-knoflookmengsel, het paprikapoeder, het komijnpoeder en een snuf zeezout en zwarte peper toe en kneed goed door.
  8. Vul de snackpaprika’s met het gehaktmengsel en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  9. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de gevulde snackpaprika’s circa 30 minuten, totdat het gehakt volledig gaar is.
  10. Maak ondertussen een sausje van de Griekse yoghurt, de peterselie en een snufje zeezout en zwarte peper.
  11. Schep de gevulde snackpaprika’s op een bord en druppel de peterselie-yoghurtsaus erover.


Variatietip: Kun je geen snackpaprika’s vinden? Gebruik dan gewone paprika of puntpaprika.

Zuivelvrije optie: Vervang de Griekse yoghurt door suikervrije kokosyoghurt (gemaakt van kokosmelk) of suikervrije amandelyoghurt.

Vegetarische optie: Vervang het gehakt door 175 gram tempeh. Prak de tempeh met een vork tot kruimels of snijd deze in zeer kleine stukjes. Je kunt het gehakt ook vervangen door 175 gram voorgekookte linzen of 125 gram voorgekookte kikkererwten. Kies je voor linzen of kikkererwten? Voeg dan ook 15 gram (geroosterde) pijnboompitten toe bij stap 7.