Gevulde paprika met quinoa

Paprika is een veelzijdige groente die je overal voor kunt gebruiken: als snack, door de salade of, zoals in dit recept, gevuld uit de oven. Door paprika aan je gerecht toe te voegen krijg je veel vitamines en mineralen binnen die veel betekenen voor je gezondheid.

Paprika is rijk aan de vitamines A, C, B6, B11 en E, en de mineralen ijzer en mangaan.

Daarnaast bevat een paprika veel vezels. Deze dragen bij aan een goede spijsvertering en verminderen het hongergevoel. Paprika is daarom een geschikte groente om te gebruiken tijdens het afvallen.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 544 kcal (calorieën)
Eiwitten: 33 gram
Koolhydraten: 37 gram
Vetten: 27 gram
Vezels: 9 gram

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 30 gram quinoa
  • 125 gram mager rundergehakt
  • 200 gram tomatenblokjes (incl. sap)
  • 1 paprika (kleur naar wens)
  • 1 sjalot (30 gram)
  • 1 klein teentje knoflook
  • ½ tl kerriepoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd het kapje van de paprika en verwijder de zaadlijsten (laat de paprika heel).
  3. Snipper de sjalot en pers de knoflook.
  4. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en fruit de sjalot aan.
  5. Voeg het gehakt en de knoflook toe en bak het gehakt rul.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met kerriepoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, zeezout en zwarte peper.
  7. Zet de paprika in een ingevette ovenschaal en schep de saus in de paprika, totdat deze vol zit. Blijft er nog saus over? Serveer deze er dan later gewoon bij.
  8. Zet de ovenschaal in de oven en bak de paprika circa 30 minuten, totdat deze zacht is.
  9. Kook ondertussen de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  10. Serveer de gevulde paprika met de quinoa.

gevulde paprika met quinoa