Gedroogde fruitrepen met amandelen recept

Op zoek naar een gezond en lekker tussendoortje? Zoek niet verder! Met dit simpele recept maak je fruitrepen die 100% natuurlijk zijn. Laat de voorverpakte repen uit de supermarkt voortaan liggen; deze zitten vaak vol met toevoegingen en geraffineerde suikers. 

De fruitrepen zijn ook geschikt voor kinderen om mee te nemen naar school. Let er wel op dat je er niet meer dan 1 per dag eet. Ondanks het feit dat de repen enkel natuurlijke ingrediënten bevatten, kun je hier niet onbeperkt van eten.

Maak deze repen en bewaar ze in een luchtdicht bakje in de koelkast. Zo kun je heel gemakkelijk een gezond tussendoortje pakken of meenemen.

Voedingswaarden van deze fruitrepen

Totaal / per reep:

Energie: 1565 kcal (calorieën) / 195,6 kcal
Eiwitten: 31 gram / 3,9 gram
Koolhydraten: 165 gram / 20,6 gram
Vetten: 80 gram / 8 gram
Vezels: 29 gram / 3,6 gram

Ingrediënten voor 8 repen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verspreid de amandelen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze circa 8 minuten.
  3. Ontpit de dadels en laat ze enkele minuten weken in een bakje met heet water.
  4. Doe de geweekte dadels (zonder het water), amandelen en gedroogde cranberry’s in een keukenmachine of blender en blend tot een dikke pasta.
  5. Schep de pasta op een vel bakpapier en vorm er een grote rechthoek van (ongeveer 2 cm dik).
  6. Leg er een vel bakpapier bovenop en zet in de koelkast.
  7. Als de fruitpasta hard is geworden, kun je er 8 rechthoekige repen van snijden.

Tip: Eet deze gezonde snack tussen de lunch en het avondeten (of op een ander moment dat je een energieboost nodig hebt).