✓ Hardcover boeken geleverd binnen één werkdag

✓ Geleverd binnen één werkdag

Bekijk alle producten Bekijk aanbod

Dadel-bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood is niet alleen lekker, maar ook erg voedzaam. Eén plak van dit dadel-bananenbrood vormt een gezond en vullend tussendoortje.

Eet je het liever als ontbijt? Neem dan twee plakjes.

Dit recept bevat goede, langzame koolhydraten die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Beweeg je regelmatig of doe je aan sport? Dan is dit een perfect tussendoortje (of ontbijt) voordat je aan de inspanning gaat beginnen. Het zal je van energie voorzien!

Voedingswaarden (per plak)

  • 175 kcal
  • Eiwitten: 6 gram
  • Koolhydraten: 21 gram
  • Vetten: 7 gram
  • Vezels: 3 gram

Ingrediënten (voor 12 plakken)

  • 4 rijpe bananen (480 gram)
  • 3 eieren
  • 200 gram havermeel (of havermout)
  • 150 gram blauwe bessen (vers of uit de diepvries)
  • 50 gram amandelmeel
  • 40 ml ongezoete amandelmelk
  • 3 medjoul dadels
  • 2 el extra vierge kokosolie (gesmolten)
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1½ tl bakpoeder
  • Snuf zeezout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Gebruik je havermout in plaats van havermeel? Maal het dan tot havermeel met behulp van een keukenmachine, blender of koffiemolen.
  3. Doe het havermeel, het amandelmeel, het kaneelpoeder, het bakpoeder en het zeezout in een grote kom en roer door.
  4. Snijd één banaan over de lengte doormidden. Leg even opzij.
  5. Snijd de dadels over de lengte doormidden en verwijder de pitten.
  6. Doe de overgebleven bananen, de eieren, de amandelmelk, de dadels en de gesmolten kokosolie in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde substantie.
  7. Giet de inhoud van de blender of keukenmachine in de kom met de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag.
  8. Roer de blauwe bessen door het beslag.
  9. Stort het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm, leg de gehalveerde banaan met de snijkant naar boven op het beslag, duw voorzichtig aan en schuif de cakevorm in de oven.
  10. Bak het bananenbrood 40 à 50 minuten, totdat het gaar is. Het bananenbrood is gaar als je er met een vork of satéprikker in prikt en deze er schoon uit komt.
  11. Wordt de bovenkant van het dadel-bananenbrood tijdens het bakken te donker? Dek de cakevorm dan af met een stuk aluminiumfolie of bakpapier.
  12. Laat het dadel-bananenbrood volledig afkoelen en snijd vervolgens in 12 gelijke plakken.

Bewaartip: Verpak iedere plak individueel en bewaar in de vriezer. Zo heb je altijd een lekkere snack op voorraad.

Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Reacties (5) Verberg reacties Toon alle reacties
Resa
23 februari 2023
Reageren

Ik heb 100 gr Amandelmeel, 100 gr Hazelnootmeel en 50 gr havermoutmeel gebruikt en de dadels eruit gelaten, drie bananen is voor mij zoet genoeg.
‘T staat nu in de oven en ik hoop niet dat de cake nog erg gaat rijzen anders komt ie boven mijn bakblik uit 🙈

    Susanne Chrispijn
    24 februari 2023
    Reageren

    Dat klinkt heerlijk. Laat je ons weten als het gesmaakt heeft. 🙂

      Resa
      27 februari 2023

      Deze cake is top 😋

Joke Dommels
23 februari 2023
Reageren

Kun je het amandelmeel ook vervangen door kokosmeel

    Susanne Chrispijn
    23 februari 2023
    Reageren

    Ja dat kan, misschien moet je wel wat meer vloeistof aan het recept toevoegen, of wat minder meel gebruiken. Succes en eet smakelijk.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
Vegetarische recepten
Oosterse auberginekano’s met tomaat, fetakaas en dadels

Op zoek naar een lekker vegetarisch diner dat gezond en vullend is? Zoek niet…

Recepten
Hüttenkäsepannenkoekjes met verse vijg

Pannenkoeken als ontbijt, wie wil dat nou niet? Met dit recept voor hüttenkäsepannenkoekjes maak…

Recepten
Vers tomatensap (licht pittig)

Hou jij van tomatensap? Maak het dan eens zelf! Super lekker en onwijs gezond.…

Koolhydraatarme recepten
Maaltijdsalade met biefstuk en hummus

Zin in een lekkere maaltijdsalade die vullend en gezond is, en snel op tafel…

Koolhydraatarme recepten
Ei-preisalade op rijstwafels

Deze lunch is koolhydraatarm, gezond en makkelijk om te maken. Je kunt de ei-preisalade…

Recepten
Watermeloen-limonade

Dit verkoelende drankje smaakt lekker, is gezond is en bevat weinig calorieën. Simpel en…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen