Wortel-spaghetti Bolognese recept

Een ideaal recept als je een pastaliefhebber bent, maar toch gezond wilt eten. Een zelfgemaakte pastasaus is veel lekkerder dan een kant-en-klare saus uit een pakje, zakje of blik. Met dit recept maak je een gezonde pasta in een paar minuten.

De wortel (ter vervanging van pasta) maakt het een verantwoorde avondmaaltijd – ideaal als je verantwoord wilt afvallen en buikvet wilt verbranden.

Geschatte voedingswaarde:

  • Energie: 584 kcal (calorieën)
  • Koolhydraten: 35 gram
    – waarvan suikers: 25 gram
  • Eiwitten: 30 gram
  • Vetten: 32 gram
  • Vezels: 12 gram

Ingrediënten (per persoon):

  • 300 gram wortelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram spekreepjes
  • 100 gram mager rundergehakt
  • 200 gram gepelde tomaten (incl. sap)
  • Olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper
  • Optioneel
    • 2 tl komijnpoeder
    • 2 tl kerriepoeder
    • 1 tl Provençaalse kruiden

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan met water op het vuur en breng het water aan de kook.
  2. Was de wortelen en snijd ze in dunne sliertjes, zodat het op pasta lijkt. Doe dit met een mes of spiraalsnijder/Spirelli (als je deze bezit).
  3. Kook de wortelslierten circa 8 minuten, totdat ze gaar zijn.
  4. Snipper ondertussen de ui.
  5. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui, de spekreepjes en het gehakt gaar.
  6. Pers de knoflook en voeg deze aan de koekenpan toe. Bak 1 minuut mee.
  7. Optioneel: voeg de extra kruiden en specerijen toe.
  8. Voeg de gepelde tomaten toe en laat het geheel nog 10 minuten pruttelen.
  9. Breng het gerecht op smaak met een snuf zeezout en zwarte peper.
  10. Serveer de wortel-spaghetti met de Bolognesesaus.

Tip: Maak een extra portie om de volgende dag als lunch te eten. Het is niet erg om twee dagen achter elkaar hetzelfde te eten.