Wortel-spaghetti Bolognese recept

Een ideaal recept als je een pastaliefhebber bent, maar toch gezond wilt eten. Een zelfgemaakte pastasaus is veel lekkerder dan een kant-en-klare saus uit een pakje, zakje of blik. Met dit recept maak je een gezonde pasta in een paar minuten.

De wortel (ter vervanging van pasta) maakt het een verantwoorde avondmaaltijd – ideaal als je verantwoord wilt afvallen en buikvet wilt verbranden.

Voedingswaarden van dit recept

  • Energie: 634 kcal (calorieën)
  • Eiwitten: 33 gram
  • Koolhydraten: 32 gram
  • Vetten: 38 gram
  • Vezels: 16 gram

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 100 gram mager rundergehakt
  • 50 gram spekreepjes
  • 200 gram tomatenblokjes (incl. sap)
  • 300 gram wortel
  • 1 kleine ui (100 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • Olijf- of kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper
  • Optioneel
    • 2 tl komijnpoeder
    • 2 tl kerriepoeder
    • 1 tl Provençaalse kruiden

Bereidingswijze

  1. Zet een pan met water op het vuur en breng het water aan de kook.
  2. Was de wortelen en snijd ze met een mes of spiraalsnijder/Spirelli in dunne sliertjes, zodat het op spaghetti lijkt.
  3. Kook de wortelslierten 5-8 minuten, totdat ze gaar zijn.
  4. Snipper de ui en pers de knoflook.
  5. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de ui, het gehakt en de spekreepjes enkele minuten, totdat het gehakt gaar is.
  6. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  7. Optioneel: voeg de kruiden en specerijen toe.
  8. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen.
  9. Breng het gerecht op smaak met een snuf zeezout en zwarte peper.
  10. Serveer de wortel-spaghetti met de Bolognesesaus.

Tip: Maak een extra portie om de volgende dag als lunch te eten. Het is niet erg om twee dagen achter elkaar hetzelfde te eten.