Wortel-spaghetti Bolognese recept

Een ideaal recept als je een pastaliefhebber bent, maar toch gezond wilt eten. Een zelfgemaakte pastasaus is veel lekkerder dan een kant-en-klare saus uit een pakje, zakje of blik. Met dit recept maak je een gezonde pastasaus in een paar minuten.

De wortel (ter vervanging van pasta) maakt het een verantwoorde avondmaaltijd – ideaal als je verantwoord wilt afvallen en buikvet wilt verbranden.

Geschatte voedingswaarde

  • Energie: 584 kcal (calorieën)
  • Koolhydraten: 35 gram
    – waarvan suikers: 25 gram
  • Eiwitten: 30 gram
  • Vetten: 32 gram
  • Vezels: 12 gram

Ingrediënten (per persoon)

  • 300 gram wortelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram spekreepjes
  • 100 gram gehakt
  • 200 gram gepelde tomaten (incl. sap)
  • 2 tl olijfolie
  • Peper
  • Zeezout
  • Optioneel
    • 2 tl komijnpoeder
    • 2 tl kerriepoeder
    • 1 tl provencaalse kruiden

Bereidingswijze

  1. Was en snijd de wortelen in dunne reepjes (zodat het op pasta lijkt).
  2. Kook de wortelen circa 8 minuten op middelhoog vuur.
  3. Snipper de ui.
  4. Verhit de olijfolie en bak de ui, spekreepjes en het gehakt gaar.
  5. Pers de knoflook uit in de pan.
  6. Voeg eventueel de extra kruiden toe.
  7. Voeg de gepelde tomaten toe en laat het geheel nog 10 minuten sudderen.
  8. Breng het gerecht op smaak met peper en zeezout.
  9. Serveer de wortel-spaghetti met de Bolognese saus.

Tip: maak een extra portie om de volgende dag als lunch te eten. Het is niet erg om twee dagen achter elkaar hetzelfde te eten.