Vers tomatensap (licht pittig)
Hou jij van tomatensap? Maak het dan eens zelf! Super lekker en onwijs gezond.
Voor dit recept voor vers tomatensap heb je maar 3 ingrediënten nodig.
Ben je wel dol op tomaten, maar gebruik je ze liever in een soep? Ga dan aan de slag met ons recept voor verse tomatensoep.
Het recept voor vers tomatensap is voor 2 personen/porties.
1 portie vormt een gezond tussendoortje.
Voedingswaarden (per portie)
- 66 kcal
- Eiwitten: 2,5 gram
- Koolhydraten: 8,5 gram
- Vetten: 1 gram
- Vezels: 2 gram
Ingrediënten (voor 2 porties)
- 500 gram rijpe tomaten
- 1 stengel bleekselderij
- ¼ rode chilipeper
- 300 ml water
- Zeezout en zwarte peper
- Optioneel: verse basilicum
Bereidingswijze
- Snijd de tomaten en de bleekselderij in stukjes en hak de kwart rode chilipeper fijn.
- Doe de tomaten, de bleekselderij, de rode chilipeper en het water in een (soep)pan, breng aan de kook en laat circa 10 minuten pruttelen, totdat de groenten volledig zacht zijn.
- Pureer het geheel met een keukenmachine, blender of staafmixer tot een gladde puree.
- Giet de puree door een zeef en vang het sap op in een pot, fles of kan.
- Breng het tomatensap op smaak met zeezout en zwarte peper.
- Laat het tomatensap afkoelen tot kamertemperatuur. Drink je het sap liever ijskoud? Voeg dan wat ijsblokjes toe of zet de pot, fles of kan in de koelkast.
- Verdeel het tomatensap over twee glazen.
- Optioneel: garneer met verse basilicum.
Tip: Hou je niet van pittig? Laat de rode chilipeper dan achterwege.
Bewaartip: Je kunt het tomatensap tot 2 dagen bewaren in een afgesloten pot of fles in de koelkast.
Zoek je inspiratie voor een uitgebreid diner? In dit artikel vind je een compleet…
Stoofperen zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze eten als bijgerecht bij je diner, maar…
Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Koolhydraatarm marsepein, bestaat dat? Jazeker! En je maakt het gemakkelijk zelf met onderstaand recept.
Ben je gek op speculaas? Ga dan aan de slag met dit recept voor…
Deel dit artikel: