Radijs-komkommersalade met appel, dille en bieslook
Deze heerlijke salade is simpel om te maken en staat in een handomdraai op tafel.
Je kunt deze radijs-komkommersalade ook goed van tevoren klaarmaken en in een bakje bewaren (in de koelkast). Handig voor als je niet thuis luncht!
Eet deze salade als lunch of als bijgerecht tijdens de avondmaaltijd.
Voedingswaarden van dit recept
- 370 kcal
- Eiwitten: 13 gram
- Koolhydraten: 32,5 gram
- Vetten: 19,5 gram
- Vezels: 5,5 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 2 rijstwafels
- 200 gram radijs
- ½ komkommer
- ¼ appel (40 gram)
- 125 gram Griekse yoghurt (10% vet)
- 10 gram ongezouten amandelen
- 4 gram verse dille
- 4 gram verse bieslook
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Snijd de radijs, de halve komkommer en de kwart appel in kleine stukjes, hak de amandelen grof en hak de verse dille en de verse bieslook fijn.
- Doe de gesneden ingrediënten (behalve de amandelen) in een kom en voeg de Griekse yoghurt en een snufje zeezout en zwarte peper toe. Roer goed door.
- Leg de rijstwafels op een bord en verdeel een deel van de salade erover. Serveer de rest van de salade naast de rijstwafels.
- Garneer met de amandelen.
Zuivelvrije optie: Vervang de Griekse yoghurt door 100 gram suikervrije kokosyoghurt (gemaakt van kokosmelk) of 150 gram suikervrije amandelyoghurt.
Tip 1: Maak je dit gerecht de dag van tevoren klaar? Hou de amandelen dan apart, dan blijven ze lekker knapperig.
Tip 2: Ben je op zoek naar meer gezonde vegetarische recepten? Ons programma Vegetarisch Slank bevat 5 weekmenu’s met meer dan 90 smaakvolle vegetarische recepten waarmee je gewicht verliest. Ook geschikt voor flexitariërs!
Zoek je inspiratie voor een uitgebreid diner? In dit artikel vind je een compleet…
Stoofperen zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze eten als bijgerecht bij je diner, maar…
Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Koolhydraatarm marsepein, bestaat dat? Jazeker! En je maakt het gemakkelijk zelf met onderstaand recept.
Ben je gek op speculaas? Ga dan aan de slag met dit recept voor…
Deel dit artikel: