Radijs-komkommersalade met appel, dille en bieslook

Deze heerlijke salade is simpel om te maken en staat in een handomdraai op tafel.

Je kunt deze salade ook goed van tevoren klaarmaken en in een bakje bewaren (in de koelkast). Handig voor als je niet thuis luncht!

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 370 kcal
Eiwitten: 13 gram
Koolhydraten: 32,5 gram
Vetten: 19,5 gram
Vezels: 5,5 gram

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 2 rijstwafels van zilvervliesrijst
  • 200 gram radijs
  • ½ komkommer
  • ¼ appel (40 gram)
  • 125 gram Griekse yoghurt (10% vet)
  • 10 gram ongezouten amandelen
  • 4 gram verse dille
  • 4 gram verse bieslook
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de radijs, de halve komkommer en de kwart appel in kleine stukjes, hak de amandelen grof en hak de verse dille en de verse bieslook fijn.
  2. Doe de gesneden ingrediënten (behalve de amandelen) in een kom en voeg de Griekse yoghurt en een snufje zeezout en zwarte peper toe. Roer goed door.
  3. Leg de rijstwafels op een bord en verdeel een deel van de salade erover. Serveer de rest van de salade naast de rijstwafels.
  4. Garneer met de amandelen.

Zuivelvrije optie: Vervang de Griekse yoghurt door 100 gram suikervrije kokosyoghurt (gemaakt van kokosmelk) of 150 gram suikervrije amandelyoghurt.

Tip: Maak je dit gerecht de dag van tevoren klaar? Hou de amandelen dan apart, dan blijven ze lekker knapperig.