Luchtige omelet met kipfilet recept

Eieren zitten vol vitamines en mineralen. Denk aan vitamine B12, B2, B5, A en D, en de mineralen selenium, calcium, ijzer, kalium, zink en magnesium.

Het verhaal dat eigeel een dikmaker is en slecht voor je cholesterol is, is een fabeltje. Het eten van 1-3 eieren per dag brengt veel gezonde voedingsstoffen en draagt zelfs bij aan gewichtsverlies. Het is wel verstandig om te kiezen voor biologische eieren. Deze bevatten namelijk meer omega 3-vetten en vitamines dan de andere soorten, zoals bijv. scharreleieren.

Dit recept is geschikt als ontbijt of als lunch.

Voedingswaarden van dit recept

Totaal / per persoon:                           

Energie: 708 kcal / 354 kcal (calorieën)
Eiwitten: 52 gram / 26 gram
Koolhydraten: 39 gram / 19,5 gram
Vetten: 44 gram / 22 gram
Vezels: 4 gram 2 gram

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 rijstwafels
  • 4 eieren
  • 4 plakjes kipfilet (60 gram)
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 1 tl citroensap
  • 1 el gedroogde peterselie
  • Olijf- of kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine stukjes.
  2. Doe de eieren, het citroensap, de gedroogde peterselie, een theelepel olijfolie en een snuf zeezout en zwarte peper in een blender en blend totdat de eieren luchtig zijn.
  3. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en fruit de ui aan.
  4. Voeg de tomaat toe en bak 2 minuten mee.
  5. Giet de geklutste eieren over de groentes.
  6. Scheur de plakjes kipfilet in stukjes en verdeel over de omelet.
  7. Doe de deksel op de koekenpan en draai het vuur laag.
  8. Bak de omelet in circa 8 minuten gaar.
  9. Snijd de omelet in vieren en serveer op de rijstwafels.

omelet kipfilet