Luchtige omelet met kipfilet recept

Eieren zitten vol vitamines en mineralen. Denk aan vitamines B12, B2, B5, A en D, en de mineralen selenium, calcium, ijzer, kalium, zink en magnesium.

Het verhaal dat eigeel een dikmaker is en slecht voor je cholesterol is, is een fabeltje. Het eten van 1-3 eieren per dag brengt veel gezonde voedingsstoffen en draagt zelfs bij aan gewichtsverlies. Het is wel verstandig om te kiezen voor biologische eieren. Deze bevatten namelijk meer omega 3-vetten en vitamines dan de andere soorten, zoals bijv. scharreleieren.

Geschatte voedingswaarde van het volledige recept:                            

  • Energie: 745 kcal (calorieën)
  • Koolhydraten: 15,2 gram
    – Vezels: 3,8 gram
    – Suikers: 10,5 gram
  • Eiwitten: 48,4 gram
  • Vetten: 53,6 gram

omelet kipfilet

Voor 2 personen

Benodigdheden:

  • 4 eieren
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 1 tl citroensap
  • 4 plakjes kipfilet
  • 1 el gedroogde peterselie
  • Olijfolie
  • Kokosolie
  • Zeezout
  • Peper

Bereidingswijze:

  1. Snijd de tomaat en ui in kleine stukjes.
  2. Doe de eieren, de peper, het zout, het citroensap, de gedroogde peterselie en een scheutje olijfolie in een blender.
  3. Blend de eieren tot ze luchtig zijn.
  4. Smelt een klontje kokosolie in een koekenpan en voeg de eieren, tomaat en ui toe.
  5. Laat de omelet op laag vuur bakken en scheur de plakjes kipfilet erover.
  6. Doe het deksel op de koekenpan en zet de pan op laag vuur.
  7. Als de onderkant van de omelet goudbruin is en de bovenkant gaar is, kan hij dubbelgevouwen geserveerd worden.
  8. Voeg eventueel extra peper en zout toe om het gerecht op smaak te brengen.

Tip: Serveer de omelet op twee rijstwafels.