door Bernard - Afslankcoach & Fitnesstrainer
Luchtige omelet met kipfilet
Eieren zitten vol vitamines en mineralen. Denk aan vitamine B12, B2, B5, A en D, en de mineralen selenium, calcium, ijzer, kalium, zink en magnesium.
Het verhaal dat eigeel een dikmaker is en slecht voor je cholesterol is, is een fabeltje. Het eten van 1-3 eieren per dag levert je veel gezonde voedingsstoffen en draagt zelfs bij aan gewichtsverlies.
Het is wel verstandig om te kiezen voor biologische eieren. Deze bevatten namelijk meer omega 3-vetten en vitamines dan andere soorten eieren.
Dit recept is geschikt als ontbijt of als lunch.
Voedingswaarden van dit recept
Totaal / per persoon:
Energie: 708 kcal / 354 kcal (calorieën)
Eiwitten: 52 gram / 26 gram
Koolhydraten: 39 gram / 19,5 gram
Vetten: 44 gram / 22 gram
Vezels: 4 gram 2 gram
Ingrediënten voor 2 personen
- 4 rijstwafels
- 4 eieren
- 4 plakjes kipfilet (60 gram)
- 1 tomaat
- 1 ui
- 1 tl citroensap
- 1 el gedroogde peterselie
- Kokosolie
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine stukjes.
- Doe de eieren, het citroensap, de gedroogde peterselie, een theelepel kokosolie en een snuf zeezout en zwarte peper in een blender en blend totdat de eieren luchtig zijn.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en fruit de ui aan.
- Voeg de tomaat toe en bak 2 minuten mee.
- Giet de geklutste eieren over de groenten.
- Scheur de plakjes kipfilet in stukjes en verdeel over de omelet.
- Doe de deksel op de koekenpan en draai het vuur laag.
- Bak de omelet in circa 8 minuten gaar.
- Snijd de omelet in vieren en serveer op de rijstwafels.
Plaats een reactie Verberg reacties