Gerookte makreelsalade met pijnboompitten recept

Een heerlijke, frisse salade met makreel die snel en gemakkelijk te bereiden is. Ideaal voor als je wat minder tijd hebt om te koken.

Deze makreelsalade past goed in een koolhydraatarm dieet. Je krijgt met dit gerecht veel eiwitten en gezonde vetten binnen die je lang een verzadigd gevoel geven en bijdragen aan gewichtsverlies. Deze salade is geschikt als lunch of als avondeten.

Voedingswaarden van dit recept

Totaal / per persoon:

Energie: 1158 kcal (calorieën) / 625 kcal
Eiwitten: 65 gram / 32,5 gram
Koolhydraten: 30 gram / 15 gram
Vetten: 84 gram / 42 gram
Vezels: 10 gram / 5 gram

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 gram gerookte makreel
  • 250 gram cherrytomaten
  • 75 gram gemengde sla
  • 1 komkommer
  • 1 wortel (100 gram)
  • 1 ui (rood of wit)
  • ½ citroen
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 el mosterd
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Pluk de makreel in stukjes en verwijder de graten.
  2. Doe de sla in een grote kom.
  3. Halveer de cherrytomaten en snijd de ui in halve ringen.
  4. Schaaf de komkommer en de wortel over de lengte in dunne plakken met behulp van een kaasschaaf of dunschiller.
  5. Voeg de gesneden groentes en de makreel aan de kom toe en hussel de ingrediënten door elkaar.
  6. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan en strooi over de salade.
  7. Doe het sap van de citroen in een kommetje en voeg de olijfolie, de mosterd en een snuf zeezout en zwarte peper toe. Roer tot een egale dressing.
  8. Druppel de dressing over de salade.

makreelsalade pijnboompitten