Recept voor koude komkommer-avocadosoep met gerookte zalm

Deze verrassend lekkere soep is romig en fris. Kan dat tegelijkertijd? Jazeker!

De avocado maakt de soep romig en de komkommer en de limoen zorgen ervoor dat de soep een frisse smaak krijgt. Naast dat deze koude soep erg lekker is, is deze ook zeer gezond: het bevat belangrijke omega 3-vetten en eiwitten, en is laag in koolhydraten.

Deze soep past dan ook perfect in een koolhydraatarm dieet.

Genoeg gepraat, op naar het recept!

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 421 kcal (calorieën)
Eiwitten: 16 gram
Koolhydraten: 11 gram
Vetten: 34 gram
Vezels: 8 gram

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 40 gram gerookte zalm*
  • ¾ komkommer
  • ½ avocado
  • 1 sjalot (30 gram)
  • ½ teentje knoflook
  • ½ limoen
  • Paar takjes verse peterselie
  • 30 gram Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 150-200 ml water (of de helft als je geen tijd hebt om de soep in de koelkast te koelen)
  • Snufje zwarte peper
  • Optioneel: hand ijsblokjes

Bereidingswijze

  1. Snijd een klein stuk van de komkommer en leg even opzij.
  2. Schil de rest van de komkommer en snijd in blokjes. Doe in een blender.
  3. Snijd het vruchtvlees van de avocado in stukjes, snipper de sjalot en pers de knoflook. Voeg aan de blender toe.
  4. Voeg het sap van de halve limoen, de peterselie, de Griekse yoghurt, het water, de olijfolie en de zwarte peper toe en blend tot een gladde soep. Let op! Deze soep moet nu 2 uur in de koelkast om lekker koud te worden. Heb je daar geen tijd voor? Halveer dan de hoeveelheid water, voeg een hand ijsblokjes toe en blend tot een gladde soep.
  5. Zet de soep voor 2 uur in de koelkast om lekker koud te worden.
  6. Snijd het overgebleven stuk komkommer in kleine blokjes.
  7. Schenk de soep in een kom en roer de komkommerblokjes erdoor.
  8. Scheur de gerookte zalm in stukjes en verdeel over de soep.

*Hou je niet van gerookte zalm? Vervang deze dan door 75 gram gerookte kipfilet of voorgekookte garnalen.