Koolhydraatarme mini pizza’s

Snacken kan gelukkig heel goed op een gezonde en koolhydraatarme manier. Dit recept is daar een goed voorbeeld van!

Met deze mini pizza’s kun je zelf lekker variëren met restjes die je in je koelkast hebt liggen. Ze zijn erg lekker en ook nog eens heel makkelijk te maken.

Heb je stevige trek en wil je een koolhydraatarme pizza als avondmaaltijd? Maak dan deze heerlijke bloemkoolpizza.

Voedingswaarden van dit recept

Totaal / per minipizza

Energie: 285 / 19 kcal (calorieën)
Eiwitten: 19,5/ 1,3 gram
Koolhydraten: 9 / 0,6 gram
Vetten: 16,5 / 1,1 gram
Vezels: 7,5 / 0,5 gram

Ingrediënten voor 15 mini pizza’s

  • 1 courgette (of aubergine)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 25 gram Hüttenkäse of fetakaas
  • Gezonde toppings, zoals cherrytomaten, paprika, champignons, olijven en/of verse kruiden (je hebt van alles maar een klein beetje nodig)
  • Oregano (of andere kruiden die je lekker vindt)
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de courgette (of aubergine) in 15 plakjes.
  3. Snijd de toppings in kleine stukjes.
  4. Besmeer de courgetteplakjes met de tomatenpuree.
  5. Leg de courgetteplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Beleg de courgetteplakjes met de gesneden toppings.
  7. Verdeel de Hüttenkäse of fetakaas over de mini pizza’s.
  8. Breng de mini pizza’s op smaak met een snufje oregano, zeezout en zwarte peper.
  9. Schuif de bakplaat in de oven en bak de mini pizza’s circa 15 minuten, totdat ze naar wens gaar zijn.