Snel en simpel recept: kipfilet met groenten en kidneybonen

Dit is een fantastisch recept voor op een drukke dag. Het is super gezond en staat binnen 30 minuten op tafel.

Dit gerecht is koolhydraatarm, bevat veel vezels en is eiwitrijk. Dat is de gouden combinatie voor wie wil afvallen.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 524 kcal (calorieën)
Eiwitten: 62 gram
Koolhydraten: 18 gram
Vetten: 23 gram
Vezels: 17 gram

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 kipfilet (200 gram)
  • 100 gram broccoli
  • 100 gram spruitjes
  • 30 gram verse spinazie
  • 75 gram voorgekookte kidneybonen
  • ¼ avocado
  • Kokosolie
  • Paprikapoeder (of specerijen naar keuze)
  • Zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: citroensap, sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet of zeef.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en het vruchtvlees van de avocado in reepjes.
  3. Verwijder de harde onderkant van de spruitjes en snijd de spruitjes doormidden.
  4. Bestrooi de kipfilet aan beide kanten met een snufje paprikapoeder (of specerijen naar keuze), zeezout en zwarte peper.
  5. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de kipfilet om en om gaar in 10 à 15 minuten.
  6. Stoom of kook ondertussen de broccoli en de spruitjes 5 à 10 minuten, totdat ze (beet)gaar zijn.
  7. Giet de groenten af en snijd de kipfilet in repen.
  8. Leg de spinazie, de kidneybonen en de avocado op een bord.
  9. Leg de broccoli, de spruitjes en de kipfilet ernaast.
  10. Optioneel: druppel wat citroensap over het geheel en garneer met wat (geroosterde) sesamzaadjes.

Vegetarische optie: Vervang de kipfilet door 140 gram (biologische) tempeh. Snijd de tempeh in reepjes of blokjes en bereid op dezelfde manier als de kipfilet.