Groentechips van aubergine
Reguliere chips bevat veel verzadigd vet, zout en suiker. Wanneer je een gezonde levensstijl aanneemt betekent dit niet dat je chips hoeft te laten staan. Deze auberginechips zijn een goede en gezonde vervanging van gewone chips.
Ze zijn lekker, knapperig en eenvoudig te maken. Daarbij misstaan ze niet op een feestje!
Voedingswaarden van dit recept
- 160 kcal
- Eiwitten: 3 gram
- Koolhydraten: 8 gram
- Vetten: 11 gram
- Vezels: 8 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 1 aubergine
- 1 el kokosolie
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de aubergine en verwijder de uiteinden.
- Snijd de aubergine in dunne, ronde plakjes.
- Leg de aubergineplakjes op een vel keukenpapier en leg hier weer een vel keukenpapier bovenop.
- Druk de aubergineplakjes droog.
- Bestrijk de aubergineplakjes met een beetje gesmolten kokosolie (met een kwastje of spray is het gemakkelijkst) en bestrooi met zeezout en zwarte peper.
- Verspreid de aubergineplakjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de groentechips enkele minuten, totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Elke oven is anders en niet elke oven verdeelt de warmte gelijkmatig. Goed opletten dus!
Variatietip: Dip de auberginechips in (zelfgemaakte) ketchup, hummus of tzatziki. Bestrooi de auberginechips na het bakken met kruiden en/of specerijen zoals paprikapoeder, koriander of peterselie.
Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…
Deze lekkere ontbijtsmoothie geeft je een goede energieboost om de ochtend sterk te starten.…
Dit chiapudding ontbijt maak je de avond van tevoren in slechts 1 minuut klaar.…
Op zoek naar een lekker vegetarisch diner dat gezond en vullend is? Zoek niet…
Pannenkoeken als ontbijt, wie wil dat nou niet? Met dit recept voor hüttenkäsepannenkoekjes maak…
Hou jij van tomatensap? Maak het dan eens zelf! Super lekker en onwijs gezond.…
Deel dit artikel: