Groentechips van aubergine

Reguliere chips bevat veel verzadigd vet, zout en suiker. Wanneer je een gezonde levensstijl aanneemt betekent dit niet dat je chips hoeft te laten staan. Deze auberginechips zijn een goede en gezonde vervanging van gewone chips. Ze zijn lekker, knapperig en eenvoudig te maken. Daarbij misstaan ze niet op een feestje!

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 160 kcal (calorieën)
Eiwitten: 3 gram
Koolhydraten: 8 gram
Vetten: 11 gram
Vezels: 8 gram

Benodigdheden voor 1 persoon

  • 1 aubergine
  • 1 el kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper
  • Kaasschaaf
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de aubergine en snijd de uiteinden eraf.
  3. Snijd dunne ronde plakken met behulp van een kaasschaaf of mes.
  4. Leg de aubergineplakjes op een vel keukenpapier en leg hier weer een vel keukenpapier bovenop.
  5. Druk de aubergineplakjes droog.
  6. Bestrijk de aubergineplakjes met een beetje gesmolten kokosolie (met een kwastje of spray is het gemakkelijkst) en bestrooi met een snuf zeezout en zwarte peper.
  7. Verspreid de plakjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Schuif de bakplaat in de oven en bak de groentechips enkele minuten, totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Elke oven is anders en niet elke oven verdeelt de warmte gelijkmatig. Goed opletten dus!

Variatietip:

  • Dip de auberginechips in (zelfgemaakte) ketchup, hummus of tzatziki.
  • Bestrooi de auberginechips na het bakken met kruiden zoals paprikapoeder, koriander of peterselie.

aubergine chips