Groentechips van aubergine
Reguliere chips bevat veel verzadigd vet, zout en suiker. Wanneer je een gezonde levensstijl aanneemt betekent dit niet dat je chips hoeft te laten staan. Deze auberginechips zijn een goede en gezonde vervanging van gewone chips.
Ze zijn lekker, knapperig en eenvoudig te maken. Daarbij misstaan ze niet op een feestje!
Voedingswaarden van dit recept
- 160 kcal
- Eiwitten: 3 gram
- Koolhydraten: 8 gram
- Vetten: 11 gram
- Vezels: 8 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 1 aubergine
- 1 el kokosolie
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de aubergine en verwijder de uiteinden.
- Snijd de aubergine in dunne, ronde plakjes.
- Leg de aubergineplakjes op een vel keukenpapier en leg hier weer een vel keukenpapier bovenop.
- Druk de aubergineplakjes droog.
- Bestrijk de aubergineplakjes met een beetje gesmolten kokosolie (met een kwastje of spray is het gemakkelijkst) en bestrooi met zeezout en zwarte peper.
- Verspreid de aubergineplakjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de groentechips enkele minuten, totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Elke oven is anders en niet elke oven verdeelt de warmte gelijkmatig. Goed opletten dus!
Variatietip: Dip de auberginechips in (zelfgemaakte) ketchup, hummus of tzatziki. Bestrooi de auberginechips na het bakken met kruiden en/of specerijen zoals paprikapoeder, koriander of peterselie.
Deze smaakvolle en vullende gerookte kipsalade vormt een gezonde, koolhydraatarme lunch (met veel eiwitten).
Borrelnootjes passen niet in een koolhydraatarm dieet, maar deze gezonde borrelnootjes (oftewel: geroosterde kikkererwten)…
Courgette caprese: een koolhydraatarm en verantwoord alternatief voor een pistoletje caprese. Deze heerlijke lunch…
Deze smaakvolle Italiaanse maaltijdsoep vult én voedt. Het gerecht zit namelijk boordevol vezels, eiwitten,…
Deze vezelrijke salade to go maak je thuis op een rustig moment (bijvoorbeeld ‘s…
Deze koolhydraatarme slabootjes zijn heerlijk om te eten als lunch, maar misstaan ook niet…