Groentebox met hummusdip

Dit is een gezonde lunch waarbij je op een simpele en lekkere manier veel groente binnenkrijgt. Deze lunch verzadigt goed en zit tjokvol vitamines, mineralen en vezels.

Je kunt dit recept ook gebruiken als tussendoortje voor meerdere personen.

Je kunt voor kant-en-klare suikervrije hummus uit de supermarkt kiezen, maar het beste is om het zelf te maken. Hieronder vind je het basisrecept voor meerdere porties hummus.

Ingrediënten voor 1 bak hummus

  • 300 gram voorgekookte kikkererwten
  • 30 gram sesamzaad (of 30 gram tahin)
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • Paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Rooster het sesamzaad kort in een droge koekenpan.
  2. Pers de knoflook en doe in een blender.
  3. Voeg het komijnpoeder, de olijfolie en het sesamzaad (of de tahin) aan de blender toe.
  4. Pers de citroen uit en voeg het sap aan de blender toe.
  5. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet of zeef en voeg aan de blender toe.
  6. Blend het geheel tot een egale massa. Voeg wat water toe als de hummus te dik is.
  7. Breng de hummus op smaak met zeezout, zwarte peper en paprikapoeder.
  8. Bewaar de hummus in een afgesloten bak in de koelkast.

Hummus groentebox lunch recept

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 346 kcal (calorieën)
Eiwitten: 12 gram
Koolhydraten: 40 gram
Vetten: 13 gram
Vezels: 14 gram

*Maak dit recept koolhydraatarm door de hummus (deels) te vervangen door guacamole.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 100 gram wortel
  • 100 gram cherrytomaten
  • 2 stengels bleekselderij
  • ½ komkommer
  • 2 rijstwafels van zilvervliesrijst
  • 100 gram hummus

Doe de groenten in een lunchtrommel en verpak de rijstwafels in een apart bakje of zakje. Gebruik de hummus als dip.