Groentebox met hummusdip recept

Een gezonde lunch waarbij je op een simpele en lekkere manier extra veel groenten binnenkrijgt. Dit recept verzadigt goed en zit tjokvol vitamines, mineralen en vezels.

Je kunt kiezen voor hummus uit de supermarkt, maar het beste is om het zelf te maken. Hieronder vind je het basisrecept voor meerdere porties hummus.

Ingrediënten voor 1 bak hummus

  • 1 blik kikkererwten (300 gram nettogewicht)
  • 30 gram sesamzaad
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • Paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Rooster de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan.
  2. Pers de knoflook en doe in een blender.
  3. Voeg het komijnpoeder, de olijfolie en de sesamzaadjes aan de blender toe.
  4. Pers de citroen uit en voeg het sap aan de blender toe.
  5. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet of zeef en voeg aan de blender toe.
  6. Blend het geheel tot een egale massa. Voeg wat water toe als de hummus te dik is.
  7. Breng de hummus op smaak met een snuf zeezout, zwarte peper en paprikapoeder.
  8. Bewaar de hummus in een afgesloten bakje in de koelkast. Hummus is lekker om te gebruiken als dipsaus voor snackgroenten of als beleg op bijvoorbeeld rijstwafels of zelfgemaakte crackers.

Hummus groentebox lunch recept

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 355 kcal (calorieën)
Eiwitten: 11,5 gram
Koolhydraten: 39 gram
Vetten: 14,3 gram
Vezels: 13,3 gram

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 100 gram wortel
  • 100 gram cherrytomaten
  • 2 stengels bleekselderij
  • ½ komkommer
  • 2 rijstwafels
  • 100 gram hummus

Doe de groenten in een lunchtrommel en verpak de rijstwafels in een apart bakje of zakje. Gebruik de hummus als dipsaus.