Gezonde lunch: Kip-appelsalade recept

Een heerlijke, frisse salade met appel, kip en rauwkost. Vooral erg lekker wanneer het buiten warm is. Deze lichte lunchsalade verzadigt genoeg om de dag energiek door te komen. Je kunt deze salade van tevoren klaarmaken en op deze manier gemakkelijk meenemen naar je werk.

In combinatie met bijvoorbeeld deze kruidige linzensoep is de kip-appelsalade ook geschikt als avondmaaltijd.

Voedingswaarde van deze salade:

Energie: 370 kcal (calorieën)
Koolhydraten: 29 gram
Vezels: 7,5 gram
Suikers: 21 gram
Eiwitten: 32,6 gram
Vetten: 11 gram

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 100 gram kipfilet (of kant-en-klaar gebraden of gegrilde kipfilet)
  • 1 bosui
  • ½ komkommer
  • Handje cherrytomaten
  • 1 appel
  • Handvol veldsla of rucola
  • Olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Bak of grill de kip, of koop kant-en-klaar gegrilde kip bij de slager of supermarkt.
  2. Snijd de groentes en meng alle ingrediënten door elkaar.
  3. Breng op smaak met een scheutje olijfolie en een snufje zeezout en zwarte peper.