Kip-appelsalade met cherrytomaten en lente-ui
Een heerlijke, frisse salade met appel, kip en rauwkost. Deze lichte lunchsalade verzadigt genoeg om de dag energiek door te komen.
Je kunt deze salade van tevoren klaarmaken en op deze manier gemakkelijk meenemen naar je werk.
In combinatie met bijvoorbeeld deze kruidige linzensoep is de kip-appelsalade ook geschikt als avondmaaltijd.
Voedingswaarden van dit recept
- 337 kcal
- Eiwitten: 27 gram
- Koolhydraten: 28 gram
- Vetten: 13 gram
- Vezels: 7 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 100 gram kipfilet (of kant-en-klaar gebraden of gegrilde kipfilet)
- 50 gram veldsla of rucola (of een mix)
- 75 gram cherrytomaten
- ½ komkommer
- Bosui
- 1 appel (160 gram)
- Extra vierge olijfolie
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in blokjes en bak of grill totdat deze gaar is (of gebruik kant-en-klaar gebraden of gegrilde kip van de slager of supermarkt).
- Snijd de groenten en meng alle ingrediënten door elkaar.
- Breng de kip-appelsalade op smaak met een eetlepel olijfolie en een snufje zeezout en zwarte peper.
Deze auberginepakketjes uit de oven zijn niet alleen gezond en lekker, maar zien er…
Deze wortel-bloemkoolsoep is makkelijk om te maken, super smaakvol én gezond. Na het eten…
Dit ontbijtje is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens erg gezond én…
Deze kip-kerriesoep is makkelijk om te maken en zit boordevol gezonde voedingsstoffen.
Deze eiwrap met gerookte kip, hüttenkäse en avocado is zowel warm als koud te…
Deze courgetterolletjes in tomatensaus zijn een voorbeeld van een gezond en lekker gerecht dat…