Kip-appelsalade met cherrytomaten en lente-ui
Een heerlijke, frisse salade met appel, kip en rauwkost. Deze lichte lunchsalade verzadigt genoeg om de dag energiek door te komen.
Je kunt deze salade van tevoren klaarmaken en op deze manier gemakkelijk meenemen naar je werk.
In combinatie met bijvoorbeeld deze kruidige linzensoep is de kip-appelsalade ook geschikt als avondmaaltijd.
Voedingswaarden van dit recept
- 337 kcal
- Eiwitten: 27 gram
- Koolhydraten: 28 gram
- Vetten: 13 gram
- Vezels: 7 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 100 gram kipfilet (of kant-en-klaar gebraden of gegrilde kipfilet)
- 50 gram veldsla of rucola (of een mix)
- 75 gram cherrytomaten
- ½ komkommer
- Bosui
- 1 appel (160 gram)
- Extra vierge olijfolie
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in blokjes en bak of grill totdat deze gaar is (of gebruik kant-en-klaar gebraden of gegrilde kip van de slager of supermarkt).
- Snijd de groenten en meng alle ingrediënten door elkaar.
- Breng de kip-appelsalade op smaak met een eetlepel olijfolie en een snufje zeezout en zwarte peper.
Deze smaakvolle en vullende gerookte kipsalade vormt een gezonde, koolhydraatarme lunch (met veel eiwitten).
Borrelnootjes passen niet in een koolhydraatarm dieet, maar deze gezonde borrelnootjes (oftewel: geroosterde kikkererwten)…
Courgette caprese: een koolhydraatarm en verantwoord alternatief voor een pistoletje caprese. Deze heerlijke lunch…
Deze smaakvolle Italiaanse maaltijdsoep vult én voedt. Het gerecht zit namelijk boordevol vezels, eiwitten,…
Deze vezelrijke salade to go maak je thuis op een rustig moment (bijvoorbeeld ‘s…
Deze koolhydraatarme slabootjes zijn heerlijk om te eten als lunch, maar misstaan ook niet…