Gezonde lunch: Kip-appelsalade recept

Een heerlijke, frisse salade met appel, kip en rauwkost. Vooral erg lekker wanneer het buiten warm is. Deze lichte lunchsalade verzadigt genoeg om de dag energiek door te komen. Je kunt deze salade van tevoren klaarmaken en op deze manier gemakkelijk meenemen naar je werk.

In combinatie met bijvoorbeeld deze kruidige linzensoep is de kip-appelsalade ook geschikt als avondmaaltijd.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 337 kcal (calorieën)
Eiwitten: 27 gram
Koolhydraten: 28 gram
Vetten: 13 gram
Vezels: 7 gram

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 100 gram kipfilet (of kant-en-klaar gebraden of gegrilde kipfilet)
  • 50 gram veldsla of rucola (of een mix)
  • 75 gram cherrytomaten
  • ½ komkommer
  • Paar stengels lente-ui
  • 1 appel (160 gram)
  • Olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en bak of grill totdat deze gaar is (of gebruik kant-en-klaar gebraden of gegrilde kip van de slager of supermarkt).
  2. Snijd de groentes en meng alle ingrediënten door elkaar.
  3. Breng op smaak met een eetlepel olijfolie en een snufje zeezout en zwarte peper.