Kip-appelsalade met cherrytomaten en lente-ui
Een heerlijke, frisse salade met appel, kip en rauwkost. Deze lichte lunchsalade verzadigt genoeg om de dag energiek door te komen.
Je kunt deze salade van tevoren klaarmaken en op deze manier gemakkelijk meenemen naar je werk.
In combinatie met bijvoorbeeld deze kruidige linzensoep is de kip-appelsalade ook geschikt als avondmaaltijd.
Voedingswaarden van dit recept
- 337 kcal
- Eiwitten: 27 gram
- Koolhydraten: 28 gram
- Vetten: 13 gram
- Vezels: 7 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 100 gram kipfilet (of kant-en-klaar gebraden of gegrilde kipfilet)
- 50 gram veldsla of rucola (of een mix)
- 75 gram cherrytomaten
- ½ komkommer
- Bosui
- 1 appel (160 gram)
- Extra vierge olijfolie
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in blokjes en bak of grill totdat deze gaar is (of gebruik kant-en-klaar gebraden of gegrilde kip van de slager of supermarkt).
- Snijd de groenten en meng alle ingrediënten door elkaar.
- Breng de kip-appelsalade op smaak met een eetlepel olijfolie en een snufje zeezout en zwarte peper.

Chili con carne moeilijk om te maken? Zeker niet! Met dit makkelijke recept zet…
Overnight oats: een fantastisch ontbijtje voor als jouw ochtend er gehaast uitziet, maar je…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Aubergine is een goed alternatief voor de traditionele lasagnevellen. Zo kun je toch genieten…
Dit recept voor witlofrolletjes bevat gerookte zalm: een vissoort die rijk is aan omega…
Deel dit artikel: