Gegrilde zalm met venkel, tomaat en champignons recept

Met dit recept krijg je veel groenten binnen en voorzie je jouw lichaam van een gezonde dosis omega 3-vetten. Je lichaam heeft omega 3-vetten nodig voor de opbouw van je hersencellen en celwanden. Ook zijn omega 3-vetten goed voor het zenuwstelsel.

Gezonde vetten zijn belangrijk voor het stabiel houden van je cholesterol, waarmee je de kans op hart- en vaatziekten doet verminderen. Probeer daarom twee keer per week vette vis op het menu te zetten.

Let op: het is belangrijk om vis van goede kwaliteit te kopen. Ondanks de gezonde eigenschappen kan vis behoorlijk vervuild zijn. Let er op dat de vis wild gevangen is en van een kwaliteitskeurmerk is voorzien.

Dit recept is geschikt wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 448 kcal (calorieën)
Eiwitten: 28 gram
Koolhydraten: 20 gram
Vetten: 26 gram
Vezels: 9 gram

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 zalmfilet (circa 100 gram)
  • ½ venkelknol (175 gram)
  • 1 vleestomaat (250 gram)
  • 100 gram champignons
  • Citroensap
  • Olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Was de venkel, snijd in parten en druppel er wat olijfolie over.
  2. Snijd de tomaat in partjes en halveer de champignons.
  3. Verhit een grillpan.
  4. Grill de zalm, venkel, tomaat en champignons in circa 6 minuten gaar. Keer halverwege om.
  5. Strooi wat zeezout en zwarte peper over de groentes en druppel wat citroensap over de zalm.