Broccoli-kerrie curry met bloemkoolrijst recept

Deze heerlijke curry zit boordevol vitamines en mineralen. Bloemkool is een perfecte vervanger voor rijst of aardappelen. In dit recept maken we rijst van bloemkool. Je zult zien dat je de rijst die je gewend bent te eten helemaal niet mist.

Dit recept past goed in een koolhydraatarm dieet en is ook nog eens vegetarisch.

Voedingswaarden van dit recept

Totaal / per portie:

Energie: 964 kcal (calorieën) / 482 kcal per portie
Eiwitten: 33 gram / 16,5 gram per portie
Koolhydraten: 47 gram / 23,5 gram per portie
Vetten: 69 gram / 34,5 gram per portie
Vezels: 28 gram / 14 gram per portie

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 400 gram bloemkool*
  • 300 gram broccoli
  • 100 gram cherrytomaten
  • 75 gram doperwten (uit de diepvries)
  • 1 ui (100 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml kokosmelk (de dikke variant)
  • 30 gram ongezouten cashewnoten
  • 2 el kerriepoeder
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Breek de bloemkool in kleinere stukken en vermaal tot korrels met behulp van een blender of keukenmachine. Heb je geen blender of keukenmachine? Gebruik dan een rasp.
  2. Snijd de broccoli in kleine stukjes en stoom of kook deze in circa 8 minuten beetgaar.
  3. Snipper de ui, pers de knoflook en halveer de cherrytomaten.
  4. Verhit een eetlepel kokosolie in een wok of koekenpan en bak de ui glazig.
  5. Voeg de knoflook, doperwten en cherrytomaten toe en bak kort mee.
  6. Voeg de bloemkoolrijst en de cashewnoten toe en roerbak het geheel enkele minuten.
  7. Voeg de kokosmelk, het kerriepoeder en de broccoli toe en roer goed door. Laat enkele minuten pruttelen.
  8. Breng het gerecht op smaak met een snuf zeezout en zwarte peper.

* Bij de grotere supermarkten kun je ook kant-en-klare bloemkoolrijst kopen. Dit vind je in het koelschap van de versafdeling.

broccoli curry met bloemkoolrijst