✓ Hardcover boeken geleverd binnen één werkdag

✓ Geleverd binnen één werkdag

Bekijk alle producten Bekijk aanbod

Avocado-komkommergazpacho met asperges en rivierkreeftjes

Deze gazpacho is makkelijk om te maken en is geschikt om te eten als lunch. Je kunt er ook voor kiezen om deze soep als voorgerecht te serveren. In dat geval is dit recept genoeg voor 2 porties.

In tegenstelling tot de meeste soepen eet je deze soep koud (het liefst zo koud mogelijk). Hiervoor kun je de soep na bereiding even in de koelkast zetten of je kunt tijdens de bereiding in plaats van water wat ijsblokjes aan de blender toevoegen.

Geniet ervan!

Voedingswaarden van dit recept

  • 397 kcal
  • Eiwitten: 15,5 gram
  • Koolhydraten: 12 gram
  • Vetten: 30 gram
  • Vezels: 10,5 gram

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 50 gram gekookte rivierkreeftjes
  • 100 gram groene asperges
  • 2 bosuien
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • ¾ avocado (120 gram)
  • ½ citroen
  • 1 tl extra vierge olijfolie
  • 4 gram verse munt
  • 4 gram verse basilicum
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwijder de harde onderkant van de asperges.
  2. Snijd de asperges in stukjes en houdt de koppen apart.
  3. Snijd de bosuien in ringetjes, snijd de komkommer in stukjes, pers de knoflook, snijd het vruchtvlees van de driekwart avocado in blokjes en hak de verse munt en de verse basilicum fijn.
  4. Doe de groene asperges (behalve de koppen), de bosui, de komkommer, de knoflook, de avocado, het sap van de halve citroen, de munt, de basilicum en een scheutje water in een blender en blend tot een gladde soep. Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken.
  5. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
  6. Optioneel: zet de soep voor minimaal 1 uur in de koelkast om goed koud te laten worden.
  7. Schenk de avocado-komkommergazpacho in een kom en roer de rivierkreeftjes en de olijfolie erdoor.
  8. Garneer met de aspergekoppen.

Variatietip: Hou je niet van rivierkreeftjes? Vervang ze dan door 30 gram in stukjes gesneden gerookte forel of 45 gram Hollandse garnalen.

Vegetarische optie: Vervang de gekookte rivierkreeftjes door 15 gram geitenkaas (naturel) of 15 gram fetakaas. Verkruimel de geitenkaas of fetakaas over de avocado-komkommergazpacho bij stap 8.

Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
Vegetarische recepten
Oosterse auberginekano’s met tomaat, fetakaas en dadels

Op zoek naar een lekker vegetarisch diner dat gezond en vullend is? Zoek niet…

Recepten
Hüttenkäsepannenkoekjes met verse vijg

Pannenkoeken als ontbijt, wie wil dat nou niet? Met dit recept voor hüttenkäsepannenkoekjes maak…

Recepten
Vers tomatensap (licht pittig)

Hou jij van tomatensap? Maak het dan eens zelf! Super lekker en onwijs gezond.…

Koolhydraatarme recepten
Maaltijdsalade met biefstuk en hummus

Zin in een lekkere maaltijdsalade die vullend en gezond is, en snel op tafel…

Koolhydraatarme recepten
Ei-preisalade op rijstwafels

Deze lunch is koolhydraatarm, gezond en makkelijk om te maken. Je kunt de ei-preisalade…

Recepten
Watermeloen-limonade

Dit verkoelende drankje smaakt lekker, is gezond is en bevat weinig calorieën. Simpel en…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen