✓ Verlies tot 2 kilo per week | Gratis verzending | Vandaag besteld, volgende werkdag in huis | NIEUW: Zomer Afslankplan

✓ NIEUW: Zomer Afslankplan

Lees meer Lees meer

Avocado-komkommergazpacho met asperges en rivierkreeftjes

Deze gazpacho is makkelijk om te maken en is geschikt om te eten als lunch. Je kunt er ook voor kiezen om deze soep als voorgerecht te serveren. In dat geval is dit recept genoeg voor 2 porties.

In tegenstelling tot de meeste soepen eet je deze soep koud (het liefst zo koud mogelijk). Hiervoor kun je de soep na bereiding even in de koelkast zetten of je kunt tijdens de bereiding in plaats van water wat ijsblokjes aan de blender toevoegen.

Geniet ervan!

Voedingswaarden van dit recept

  • 397 kcal
  • Eiwitten: 15,5 gram
  • Koolhydraten: 12 gram
  • Vetten: 30 gram
  • Vezels: 10,5 gram

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 50 gram gekookte rivierkreeftjes
  • 100 gram groene asperges
  • 2 bosuien
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • ¾ avocado (120 gram)
  • ½ citroen
  • 1 tl extra vierge olijfolie
  • 4 gram verse munt
  • 4 gram verse basilicum
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwijder de harde onderkant van de asperges.
  2. Snijd de asperges in stukjes en houdt de koppen apart.
  3. Snijd de bosuien in ringetjes, snijd de komkommer in stukjes, pers de knoflook, snijd het vruchtvlees van de driekwart avocado in blokjes en hak de verse munt en de verse basilicum fijn.
  4. Doe de groene asperges (behalve de koppen), de bosui, de komkommer, de knoflook, de avocado, het sap van de halve citroen, de munt, de basilicum en een scheutje water in een blender en blend tot een gladde soep. Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken.
  5. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
  6. Optioneel: zet de soep voor minimaal 1 uur in de koelkast om goed koud te laten worden.
  7. Schenk de avocado-komkommergazpacho in een kom en roer de rivierkreeftjes en de olijfolie erdoor.
  8. Garneer met de aspergekoppen.

Variatietip: Hou je niet van rivierkreeftjes? Vervang ze dan door 30 gram in stukjes gesneden gerookte forel of 45 gram Hollandse garnalen.

Vegetarische optie: Vervang de gekookte rivierkreeftjes door 15 gram geitenkaas (naturel) of 15 gram fetakaas. Verkruimel de geitenkaas of fetakaas over de avocado-komkommergazpacho bij stap 8.

Wat vind je van dit artikel?
Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen
Koolhydraatarme recepten
Koolhydraatarm frambozen-yoghurtijs

IJs eten tijdens het afvallen? Het kan! Met dit recept voor frambozen-yoghurtijs kun je…

Recepten
Watermeloen-limonade

Dit verkoelende drankje smaakt lekker, is gezond is en bevat weinig calorieën. Simpel en…

Koolhydraatarme recepten
Gegrilde perzik met ricotta en pistachenoten

Voor dit lekkere ontbijtje heb je maar 4 ingrediënten nodig. Ook is het snel…

Koolhydraatarme recepten
Shaslicks van de BBQ met knoflooksaus en Libanese salade

Met dit BBQ recept voor kip shaslicks met knoflooksaus en Libanese salade maak je…

Recepten
Gekruide watermeloen met feta

Als je op zoek bent naar een lekkere en verfrissende snack, dan is dit…

Koolhydraatarme recepten
Verfrissende zomer salade met avocado en ei

Deze salade zit boordevol eiwitten, gezonde vetten en vezels. Als je gewicht wilt verliezen…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt met 100+ lekkere recepten
  • 5 eiwitrijke weekmenu's
  • Val tot 2 kilo per week af
  • Afvallen zonder hongergevoel
Ontdek de voordelen