Gerookte makreelsalade met pijnboompitten
Een heerlijke, frisse salade met makreel die snel en gemakkelijk te bereiden is. Ideaal voor als je weinig tijd hebt om te koken.
Deze makreelsalade past goed in een koolhydraatarm dieet. Je krijgt met dit gerecht veel eiwitten en gezonde vetten binnen die je lang een verzadigd gevoel geven en bijdragen aan gewichtsverlies.
Deze salade is geschikt als lunch of als avondeten.
Dit recept is voor 2 personen/porties.
Voedingswaarden (per portie)
- 625 kcal
- Eiwitten: 32,5 gram
- Koolhydraten: 15 gram
- Vetten: 42 gram
- Vezels: 5 gram
Ingrediënten (voor 2 porties)
- 250 gram gerookte makreel
- 250 gram cherrytomaten
- 75 gram gemengde sla
- 1 komkommer
- 1 wortel (100 gram)
- 1 ui (rood of wit)
- ½ citroen
- 20 gram pijnboompitten
- 1 el mosterd
- 1 el extra vierge olijfolie
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Pluk de makreel in stukjes en verwijder de graten.
- Doe de sla in een grote kom.
- Halveer de cherrytomaten en snijd de ui in halve ringen.
- Schaaf de komkommer en de wortel over de lengte in dunne plakken met behulp van een kaasschaaf of dunschiller.
- Voeg de gesneden groentes en de makreel aan de kom toe en hussel de ingrediënten door elkaar.
- Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan en strooi over de salade.
- Doe het sap van de citroen in een kommetje en voeg de olijfolie, de mosterd en een snuf zeezout en zwarte peper toe. Roer tot een egale dressing.
- Druppel de dressing over de salade.

Chili con carne moeilijk om te maken? Zeker niet! Met dit makkelijke recept zet…
Overnight oats: een fantastisch ontbijtje voor als jouw ochtend er gehaast uitziet, maar je…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Aubergine is een goed alternatief voor de traditionele lasagnevellen. Zo kun je toch genieten…
Dit recept voor witlofrolletjes bevat gerookte zalm: een vissoort die rijk is aan omega…
Deel dit artikel: