Zoete aardappel frietjes
Wat is er nou fijner dan frietjes eten zonder schuldgevoel?
Maak deze zoete aardappel frietjes uit de oven als gezonde snack of als bijgerecht tijdens de avondmaaltijd.
Zoete aardappel is een goed alternatief voor de normale aardappel. Zoete aardappel bevat meer vezels dan de normale aardappel en houdt je bloedsuikerspiegel stabiel.
Bovendien bevat zoete aardappel veel antioxidanten, vitamine A, B6 en C, en de mineralen kalium en mangaan.
Dit recept is voor 2 personen/porties.
Voedingswaarden van dit recept (per portie)
- 165 kcal
- Eiwitten: 1,5 gram
- Koolhydraten: 26,5 gram
- Vetten: 5 gram
- Vezels: 3 gram
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 250 gram zoete aardappel
- 1 el kokosolie (gesmolten)
- ½ el paprikapoeder
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de zoete aardappel (schillen is niet nodig).
- Snijd de zoete aardappel in frietvorm en doe in een ruime kom.
- Voeg de kokosolie en het paprikapoeder toe en hussel goed door elkaar, zodat elk frietje met een laagje olie en paprikapoeder is bedekt.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de frietjes over de bakplaat. Je kunt hier ook een ovenschaal of bakblik voor gebruiken. Zorg ervoor dat de frietjes elkaar niet raken.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de frietjes in circa 40 minuten goudbruin en knapperig. Draai de zoete aardappel frietjes halverwege om.
- Bestrooi de zoete aardappel frietjes uit de oven met een snufje zeezout en zwarte peper.
Deze auberginepakketjes uit de oven zijn niet alleen gezond en lekker, maar zien er…
Deze wortel-bloemkoolsoep is makkelijk om te maken, super smaakvol én gezond. Na het eten…
Dit ontbijtje is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens erg gezond én…
Deze kip-kerriesoep is makkelijk om te maken en zit boordevol gezonde voedingsstoffen.
Deze eiwrap met gerookte kip, hüttenkäse en avocado is zowel warm als koud te…
Deze courgetterolletjes in tomatensaus zijn een voorbeeld van een gezond en lekker gerecht dat…
De friet wordt helemaal zacht in de oven. Hoe krijg je ze knapperig?
Enjoy 🙂
Bedankt voor de tip
Klinkt goed! En zeker gezonder dan frituur 😉
Ik heb dat ook wel eens gehad. De oplossing bij mij was om de frietjes er langer in te houden.
hallo bernard
dagt lus ik wel zoetenaardapoel
en wij bakjen friet meestal in de zo,n airfryer
eentje waar geen vet in hoef die gaat op hete lucht dat vinden wij lekkerder dan in de frietuur
en veel gezonder toch
GRTN
Hallo, ik maak ze zo.
Zoete aardappelen wassen en in reepjes snijden vervolgens bestrooien met cajun poeder en zeezout en 2 eetlepels olijfolie, dit mengen zodat alle frietjes goed gemixed zijn met de ingredienten vervolgens in een voorverwarmde oven (ik heb hetelucht) op 180 graden 35 minuten in de oven en op de helft van de tijd even keren. Gr monique
Leuk om te proberen. Thank you.
Inmiddels enorm fan van de artikels. Bedankt
Hi Patrick, Leuk om te horen! 🙂