Watermeloen gazpacho met fetakaas

Als amuse, borrelhapje, voorgerecht of onderdeel van je lunch… Met deze heerlijke watermeloen gazpacho kun je alle kanten op.

Dit gerecht staat in een handomdraai op tafel, ziet er prachtig uit en is ook nog eens gezond!

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 264 kcal
Eiwitten: 6 gram
Koolhydraten: 25 gram
Vetten: 14 gram
Vezels: 3,5 gram

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 250 gram watermeloen
  • 1 tomaat
  • ½ komkommer
  • ½ limoen
  • 20 gram fetakaas
  • 4 gram verse basilicum
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de watermeloen, de tomaat en de halve komkommer in grove stukken.
  2. Doe de watermeloen, de tomaat, de komkommer, het sap van de halve limoen, de basilicum en de olijfolie in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde soep.
  3. Breng de soep op smaak met zeezout en zwarte peper.
  4. Verkruimel de fetakaas.
  5. Giet de soep in een groot glas en garneer met de fetakaas.