Kip-cashew bootjes

Deze sla-bootjes gevuld met kip en cashewnoten zijn snel klaar en zitten boordevol eiwitten, waardoor je lang verzadigd bent.

Wist je trouwens dat cashewnoten een belangrijke bron zijn van koper? Dit mineraal is onder andere van belang voor een goede weerstand én draagt bij aan de energievoorziening van je lichaam.

Met dit lunchgerecht heb je meteen de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid koper binnen.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 480 kcal
Eiwitten: 33,5 gram
Koolhydraten: 23,1 gram
Vetten: 27,3 gram
Vezels: 4,3 gram

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 100 gram kipfilet
  • 100 gram cherrytomaten
  • 3 slabladeren (ijsbergsla)
  • 40 gram ongezouten cashewnoten
  • ½ ui
  • ½ bosui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el tamari sojasaus
  • Extra vierge kokosolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in stukjes, snipper de ui, snijd de bosui in ringetjes en pers de knoflook.
  2. Verhit een theelepel kokosolie in een koekenpan of hapjespan en bak de ui en de knoflook glazig.
  3. Voeg de kipstukjes toe en bak rondom aan.
  4. Voeg de bosui, de cashewnoten en de tamari sojasaus toe, roer door en laat het geheel circa 10 minuten zachtjes pruttelen, totdat de kipstukjes volledig gaar zijn en de saus is ingedikt.
  5. Was de slabladeren en dep droog met keukenpapier.
  6. Leg de slabladeren met de bolle kant naar beneden op een bord en verdeel het kip-cashew mengsel erover.
  7. Serveer de cherrytomaten naast de kip-cashew bootjes.

Vegetarische optie
Vervang de kipfilet door 70 gram tempeh. Verwerk de tempeh op dezelfde manier als de kipfilet.