Ga het zeker maken
Gegrilde perzik met ricotta en pistachenoten
Voor dit lekkere ontbijtje heb je maar 4 ingrediënten nodig. Ook is het snel te maken: in 5 minuten is het klaar om ervan te genieten!
Dit zonnige ontbijtrecept is eiwitrijk en koolhydraatarm.
In dit recept gebruiken we perzik, maar als je wilt kun je ook nectarine gebruiken.
Dit recept voor gegrilde perzik met ricotta en pistachenoten past goed in een koolhydraatarm dieet.
Voedingswaarden van dit recept
- 352 kcal
- Eiwitten: 14 gram
- Koolhydraten: 14,5 gram
- Vetten: 25 gram
- Vezels: 4,5 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 1 perzik
- 100 gram ricotta
- 20 gram ongezouten pistachenoten
- Extra vierge kokosolie
- Optioneel: verse munt
Bereidingswijze
- Snijd de perzik doormidden en verwijder de pit (schillen is niet nodig).
- Verhit een theelepel kokosolie in een grillpan of koekenpan en grill of bak de perzik enkele minuten, totdat er grillstrepen ontstaan.
- Hak ondertussen de pistachenoten grof.
- Schep de ricotta in een kommetje en roer goed door.
- Leg de perzikhelften met de bolle kant naar beneden op een bord en verdeel de ricotta erover.
- Garneer met de pistachenoten.
- Optioneel: hak wat verse munt fijn en verdeel over het geheel.
Variatietip: Vervang de ricotta door 120 gram Griekse yoghurt (10% vet) en/of vervang de pistachenoten door ongezouten noten naar keuze.
Zuivelvrije optie: Vervang de ricotta door 90 gram suikervrije kokosyoghurt (gemaakt van kokosmelk) of 140 gram suikervrije amandelyoghurt.
IJs eten tijdens het afvallen? Het kan! Met dit recept voor frambozen-yoghurtijs kun je…
Dit verkoelende drankje smaakt lekker, is gezond is en bevat weinig calorieën. Simpel en…
Met dit BBQ recept voor kip shaslicks met knoflooksaus en Libanese salade maak je…
Als je op zoek bent naar een lekkere en verfrissende snack, dan is dit…
Deze salade zit boordevol eiwitten, gezonde vetten en vezels. Als je gewicht wilt verliezen…
Aan limonade of frisdrank uit de supermarkt worden vrijwel altijd geraffineerde suikers of synthetische…
Deel dit artikel: