door Ilse de Groot - Voedingsdeskundige
Chocolade aardbeien (gezonde bonbons)
Wil jij jezelf of je bezoek eens goed verwennen? Deze chocolade aardbeien zijn snel gemaakt, smaken heerlijk en zien er ook nog eens heel feestelijk uit.
Serveer ze bijvoorbeeld bij de thee als bonbon.
Deze ‘bonbonnetjes’ zijn koolhydraatarm en passen dus goed in een koolhydraatarm dieet.
Voedingswaarden van dit recept
Totaal / per chocolade aardbei
Energie: 356 / 30 kcal (calorieën)
Eiwitten: 6,6 / 0,6 gram
Koolhydraten: 19 / 1,6 gram
Vetten: 25 / 2,1 gram
Vezels: 2,5 / 0,2 gram
Ingrediënten voor 12 chocolade aardbeien
- 50 gram pure chocolade (>85% cacao)
- 12 aardbeien
Bereidingswijze
- Was de aardbeien en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier.
- Smelt de chocolade au-bain marie (in een kommetje boven een pan met kokend water).
- Dip de aardbeien in de gesmolten chocolade en leg de chocolade aardbeien op een met bakpapier bekleed bord.
- Zet het bord voor minimaal 30 minuten in de koelkast, zodat de chocolade kan uitharden.
Plaats een reactie Verberg reacties