Broccoli-frittata met zalm recept

Dit recept is super simpel om te maken, smaakt heerlijk en vult goed.

Dit gerecht is zeer koolhydraatarm en past daarom goed in een koolhydraatarm voedingspatroon.

De zalm zorgt voor een goede portie omega 3-vetten. Deze gezonde vetten zijn essentieel voor een goede gezondheid en helpen je bij het afvallen.

Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 567 kcal (calorieën)
Eiwitten: 49 gram
Koolhydraten: 8 gram
Vetten: 40 gram
Vezels: 11 gram

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 eieren
  • 100 gram zalmfilet
  • 300 gram broccoli
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ limoen
  • Paar takjes verse dille
  • Ongezoete amandelmelk
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: plukje alfalfa of tuinkers

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de helft van de broccoli in kleine stukjes.
  3. Stoom of kook de broccolistukjes circa 3 minuten, totdat deze wat zachter zijn geworden. Giet af.
  4. Snijd ondertussen de zalmfilet in stukjes, snijd de lente-ui in ringetjes, pers de knoflook en hak de dille fijn.
  5. Vet een klein ovenschaaltje in met een eetlepel gesmolten kokosolie.
  6. Verdeel de gestoomde broccoli, de zalm en de lente-ui over het ovenschaaltje.
  7. Kluts de eieren in een kommetje en voeg de knoflook, de gehakte dille, een klein scheutje amandelmelk en een snufje zeezout en zwarte peper toe.
  8. Giet de geklutste eieren over de zalm en de groenten.
  9. Schuif het ovenschaaltje in de oven en bak de frittata 20 à 30 minuten, totdat deze goudbruin en gaar is.
  10. Snijd ondertussen de overige broccoli in roosjes en stoom of kook 5 à 10 minuten, totdat het beetgaar is. Giet af.
  11. Schep de frittata op een bord en serveer de gestoomde broccoli ernaast.
  12. Druppel het sap van de halve limoen over het geheel.
  13. Optioneel: garneer met de alfalfa of tuinkers.

Vegetarische optie: Vervang de zalmfilet door 35 gram gehakte walnoten.