Boerenkoolchips uit de oven recept

Deze snack is echt verrassend lekker en ook nog eens super gezond. In boerenkool zit veel betacaroteen, vitamine B3 en vitamine K, en het bevat tevens veel vitamine C.

Daarnaast zit het ook vol mineralen, waaronder: kalium, ijzer, fosfor en magnesium. De vezels in boerenkool bevorderen de spijsvertering, waardoor het erg geschikt is om te eten tijdens het afvallen. Deze snack past dan ook goed bij het koolhydraatarme dieet.

Boerenkoolchips is een goede optie om je kinderen gezond te laten snacken. Zo krijgen ze ook nog eens extra groente binnen.

Voedingswaarde van deze snack

  • Energie: 86 kcal (calorieën)
  • Koolhydraten: 3,6 gram
  • Vezels: 1,3 gram
  • Suikers: 0 gram
  • Eiwitten: 2,8 gram
  • Vetten: 6,6 gram

Benodigdheden voor 1 bakje chips:

  • 5 grote boerenkoolbladeren (ca. 65 gram)
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • Peper
  • Keukenpapier
  • Bakpapier
  • Oven

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Spoel de boerenkool schoon.
  3. Verwijder de dikke takken van de bladeren.
  4. Leg de boerenkoolbladeren tussen twee vellen keukenpapier en druk de boerenkool met je handpalm droog.
  5. Scheur de boerenkool in grove stukken: ongeveer 5 x 5 centimeter.
  6. Doe de boerenkoolstukjes in een grote kom en sprenkel er 2 à 3 eetlepels olijfolie over.
  7. Hussel de boerenkoolstukjes door elkaar, zodat ieder stukje met een laagje olijfolie wordt bedekt.
  8. Verspreid de stukjes boerenkool op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er wat zout en peper over.
  9. Schuif de bakplaat in de oven en bak de chips circa 10 minuten, totdat de randjes omhoog krullen en de chips knapperig is (let op: elke oven is verschillend, dus de baktijd kan variëren).

Tip: Kruid de chips ook eens met paprikapoeder of andere kruiden/specerijen die je lekker vindt.