Boerenkoolchips uit de oven recept

Deze snack is echt verrassend lekker en ook nog eens super gezond. In boerenkool zit veel betacaroteen, vitamine B3 en vitamine K, en het bevat tevens veel vitamine C.

Daarnaast zit het ook vol mineralen, waaronder kalium, ijzer, fosfor en magnesium. De vezels in boerenkool bevorderen de spijsvertering, waardoor het erg geschikt is om te eten tijdens het afvallen. Deze snack past dan ook goed bij een koolhydraatarm dieet.

Boerenkoolchips is een goede optie om je kinderen gezond te laten snacken. Zo krijgen ze ook nog eens extra groente binnen.

Voedingswaarden van deze snack

Energie: 210 kcal (calorieën)
Eiwitten: 3 gram
Koolhydraten: 3 gram
Vetten: 21 gram
Vezels: 2 gram

Ingrediënten voor 1 bakje chips

  • 5 grote boerenkoolbladeren (ca. 65 gram)
  • Olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Spoel de boerenkool schoon.
  3. Verwijder de dikke takken van de bladeren.
  4. Leg de boerenkoolbladeren tussen twee vellen keukenpapier en druk de boerenkool met je handpalm droog.
  5. Scheur de boerenkool in grove stukken van ongeveer 5 x 5 cm.
  6. Doe de boerenkool in een grote kom en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.
  7. Hussel de boerenkool door elkaar, zodat ieder stukje met een laagje olijfolie wordt bedekt.
  8. Verspreid de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met een snufje zeezout en zwarte peper.
  9. Schuif de bakplaat in de oven en bak de boerenkoolchips circa 10 minuten, totdat de randjes omhoog krullen en de chips knapperig is (let op: elke oven is verschillend, dus de baktijd kan variëren).

Tip: Kruid de chips ook eens met paprikapoeder of andere kruiden/specerijen die je lekker vindt.