De friet wordt helemaal zacht in de oven. Hoe krijg je ze knapperig?
Zoete aardappel frietjes
Wat is er nou fijner dan frietjes eten zonder schuldgevoel?
Maak deze zoete aardappel frietjes uit de oven als gezonde snack of als bijgerecht tijdens de avondmaaltijd.
Zoete aardappel is een goed alternatief voor de normale aardappel. Zoete aardappel bevat meer vezels dan de normale aardappel en houdt je bloedsuikerspiegel stabiel.
Bovendien bevat zoete aardappel veel antioxidanten, vitamine A, B6 en C, en de mineralen kalium en mangaan.
Dit recept is voor 2 personen/porties.
Voedingswaarden (per portie)
- 165 kcal
- Eiwitten: 1,5 gram
- Koolhydraten: 26,5 gram
- Vetten: 5 gram
- Vezels: 3 gram
Ingrediënten (voor 2 porties)
- 250 gram zoete aardappel
- 1 el kokosolie (gesmolten)
- ½ el paprikapoeder
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de zoete aardappel (schillen is niet nodig).
- Snijd de zoete aardappel in frietvorm en doe in een ruime kom.
- Voeg de kokosolie en het paprikapoeder toe en hussel goed door elkaar, zodat elk frietje met een laagje olie en paprikapoeder is bedekt.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de frietjes over de bakplaat. Je kunt hier ook een ovenschaal of bakblik voor gebruiken. Zorg ervoor dat de frietjes elkaar niet raken.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de frietjes in circa 40 minuten goudbruin en knapperig. Draai de zoete aardappel frietjes halverwege om.
- Bestrooi de zoete aardappel frietjes uit de oven met een snufje zeezout en zwarte peper.

Enjoy 🙂
Bedankt voor de tip
Klinkt goed! En zeker gezonder dan frituur 😉
Ik heb dat ook wel eens gehad. De oplossing bij mij was om de frietjes er langer in te houden.
hallo bernard
dagt lus ik wel zoetenaardapoel
en wij bakjen friet meestal in de zo,n airfryer
eentje waar geen vet in hoef die gaat op hete lucht dat vinden wij lekkerder dan in de frietuur
en veel gezonder toch
GRTN
Hallo, ik maak ze zo.
Zoete aardappelen wassen en in reepjes snijden vervolgens bestrooien met cajun poeder en zeezout en 2 eetlepels olijfolie, dit mengen zodat alle frietjes goed gemixed zijn met de ingredienten vervolgens in een voorverwarmde oven (ik heb hetelucht) op 180 graden 35 minuten in de oven en op de helft van de tijd even keren. Gr monique
Leuk om te proberen. Thank you.
Inmiddels enorm fan van de artikels. Bedankt
Hi Patrick, Leuk om te horen! 🙂
Chili con carne moeilijk om te maken? Zeker niet! Met dit makkelijke recept zet…
Overnight oats: een fantastisch ontbijtje voor als jouw ochtend er gehaast uitziet, maar je…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Aubergine is een goed alternatief voor de traditionele lasagnevellen. Zo kun je toch genieten…
Dit recept voor witlofrolletjes bevat gerookte zalm: een vissoort die rijk is aan omega…
Deel dit artikel: