Zijn dadels gezond? Lees hier 8 voordelen en één nadeel

Dadels bestaan al sinds het jaar 6000 voor Christus. Aan het einde van de 18e eeuw werd de dadelpalm naar Amerika gebracht, waarna de populariteit van de vrucht toenam. De Medjool dadel, die oorspronkelijk uit Marokko komt, werd in 1927 geïntroduceerd in Amerika.

Tegenwoordig staat de dadel bekend als één van de meest zoete fruitsoorten. Het wordt daarom

Lees Verder

Hoe gezond zijn olijven? Lees hier de 6 voordelen

Wat veel mensen niet weten, is dat olijven een fruitsoort zijn. Ze groeiden 6000 jaar geleden in Zuid-Azië en werden daarna verspreid naar andere landen in het Mediterrane bekken. Olijven groeiden hierdoor rond 3000 voor Christus ook op Kreta en ze zijn zelfs gevonden in Egyptische graven uit het jaar 2000 voor Christus.

Lees Verder

Hoe gezond zijn kersen? Lees hier de 6 voordelen

Er wordt beweerd dat kersen in het jaar 600 voor Christus al erg geliefd waren in China als lekkernij voor de rijken. Later werden kersen door de Romeinen meegenomen naar andere landen, waaronder Engeland. Toen deze fruitsoort in 1600 door de Engelse kolonisten naar Noord-Amerika werd meegenomen, nam de populariteit nog meer toe.

Lees Verder

Hoe gezond is een ananas? Lees hier de 8 voordelen

De ananas is voor het eerst ontdekt in het jaar 1493. Doordat deze fruitsoort snel bederft, werd het in die tijd als een luxe gezien wanneer iemand de kans kreeg om deze vers op te eten [1]. Gelukkig is dat vandaag de dag anders. Dankzij het lage aantal calorieën, het ontbrekende vetgehalte en het hoge vitamine C-gehalte is de ananas tegenwoordig ontzettend populair.

Lees Verder

Hoe gezond is een appel? Lees hier alle voordelen

Appels zijn overal ter wereld een erg geliefde fruitsoort. De vrucht is makkelijk mee te nemen, bevat geen vet en bevat weinig calorieën. Appels zijn rijk zijn aan vezels (wat hongergevoel voorkomt), waardoor ze erg geliefd zijn tijdens het afvallen.

Volgens archeologen genieten mensen zelfs al sinds 6500 voor Christus van deze fruitsoort. Appels waren heel populair in de tijd van de Grieken en Romeinen [1].

Lees Verder

Hoe gezond is een peer? Lees hier de 7 voordelen

Peren worden door de mens al meer dan 4000 jaar gegeten. Rond 450 voor Christus groeide de populariteit van deze fruitsoort, doordat de beroemde Griekse schrijver Theophrastus erover schreef.

Deze wereldwijde bekendheid is nooit verloren gegaan. Tegenwoordig is China de grootste producent van peren.

Lees Verder