Het succesverhaal van Wilhelmien

Wilhelmien is bijna 60 jaar en is in 7 maanden tijd 23 kilo afgevallen. Ze woog altijd 65 kilo, maar door omstandigheden kwam ze aan en gaf de weegschaal op een gegeven moment 100 kilo aan. De knop ging toen om!

Wilhelmien heeft meerdere afslankplannen van PuurFiguur gevolgd. Ze viel niet alleen af, maar heeft nu ook minder chronische pijn en heeft haar medicatie kunnen verminderen. Hier lees je haar verhaal.

Wilhelmien aan het woord

Ik ben altijd iemand geweest die slank was. Mijn standaard gewicht was 65 kilo. Ik kon eten wat ik wilde, maar kwam nooit een grammetje aan. Tot dat dit op een dag veranderde: ik kreeg 3 hernia’s, veel pijn, er veranderde veel in mijn omgeving en ik moest mijn baan opgeven. Kortom: ik had te maken met te veel stressfactoren waarmee ik niet goed wist om te gaan. Dit resulteerde in emotie-eten. Ik kreeg een totaal verstoorde relatie met voeding. Ik zette voeding in als troostmiddel.

Er is een periode geweest dat ik me niet durfde te wegen. Het was te confronterend voor me. Mensen uit mijn omgeving zeiden ook dat ik iets aan mijn gewicht moest doen en ik wilde die bevestiging niet op de weegschaal zien. Hoewel ik natuurlijk wel wist dat ik zwaarder was geworden, had ik het niet per se door. De kilo’s kwamen er langzaam aan en ik was bezig met andere dingen: herstellen van mijn depressie.

Uiteindelijk ben ik toch op de weegschaal gaan staan en ik woog 99,9 kilo. Dit was mijn wake-up call! Ik wilde beslist niet over de 100 kilo gaan. Dus ben ik op zoek gegaan naar iets dat ik voor mijn gevoel goed kon volgen en waarbij ikzelf niet al te veel hoefde na te denken. Zo kwam ik in aanraking met Puur Figuur.

Afgelopen januari ben ik begonnen met het Winter Afslankplan. Vervolgens heb ik nog wat andere plannen van Puur Figuur gebruikt waaronder het Smoothieplan en het Zomer Afslankplan. Inmiddels ben ik al 7 maanden actief bezig met koolhydraatarm eten volgens de richtlijnen van Puur Figuur.

De resultaten zijn positief! In 7 maanden tijd ben ik 23 kilo afgevallen. Daarnaast heb ik de medicatie voor mijn depressie kunnen afbouwen naar slechts één pilletje per dag, heb ik veel minder pijn en ook minder last van zenuwpijn. Normaliter kreeg ik voor mijn zenuwpijn het maximale aantal van 4 injecties per jaar aan heupen en bekken. We zitten nu al op driekwart jaar en ik heb slechts 2 prikken gekregen. Daarnaast heb ik meer energie en voel ik me veel fitter. Zelfs zo fit dat ik weer lekker kan stoeien met mijn kleinkinderen en dit was voor mij een belangrijk doel.

Ik ben Puur Figuur ontzettend dankbaar. Ik weet dat ik het uiteindelijk zelf heb gedaan, maar zij gaven mij de tools om het op te pakken en door te zetten. Dit gun ik ieder die nog twijfelt om te starten met gezond eten.


Wilhelmien, wat een prachtig verhaal deel je met ons! We zijn ontzettend trots op je. Je hebt echt een fantastisch resultaat behaald waar je trots op mag zijn. We wensen je heel veel geluk en plezier met het voortzetten van je gezonde eetpatroon, en met alle voordelen die je nu ervaart. Super!