✓ Vandaag besteld, binnen één werkdag in huis | Gratis verzending | Niet goed, 100% geld terug.

✓ Geleverd binnen één werkdag | Gratis verzending

Succesverhaal van Wichert

Wichert (55 jaar) heeft jarenlang tussen de 112 en 125+ kilo gewogen. Geen enkel dieet hielp om verder af te vallen dan 112 kilo. Bij 112 kilo stopte zijn lichaam met het verbranden van vet.

Sinds een half jaar volgt Wichert de afslankplannen van PuurFiguur. Hij weegt nu voor het eerst in jaren 102 kilo.

Hieronder lees je hoe deze doorzetter in korte tijd 16 kilo afviel.

Wichert aan het woord

Vroeger heb ik veel aan vechtsport gedaan en was eigenlijk altijd al wat flinker dan gemiddeld. Toen ik 15 was kon ik al wedstrijden vechten tegen jongens die 7 jaar ouder waren (ik zat qua gemiddeld gewicht in hun gewichtsklasse). Ik woog dus altijd al iets zwaarder, maar was nooit echt dik. Vroeger, zo rond mijn 20e, had ik zelfs een sixpack!

In 1998 heb ik een whiplash opgelopen, waardoor ik helaas niet meer intensief kon sporten. Tegelijkertijd veranderde mijn eetpatroon ook naar meer ongezond. Dit zorgde ervoor dat ik in kilo’s aankwam.

Ik was aan het jojo-en

In het verleden heb ik met een voedingsdeskundige en verschillende diëtisten samengewerkt om de strijd met de kilo’s aan te gaan. In mijn familie komt diabetes voor en ik wilde voorkomen dat ik dat ook kreeg. In het begin viel ik af, maar steeds niet verder dan 112 kilo. Daarnaast vond ik het een opgave om me aan een eetplan te houden, omdat het nooit echt lekker was. De voeding die ik kon eten vond ik gewoonweg saai. En omdat het ook nooit écht goed hielp, stopte ik dan met de voedingscoach en ging ik weer eten zoals ik al deed. Met als gevolg dat ik aan het jojo-en was tussen de 112 en 125+ kilo.

Uiteindelijk werd bij mij slaapapneu geconstateerd. En omdat ik een hartafwijking heb, was dit erg gevaarlijk. Daarom kreeg ik een intensieve behandeling om ademstops in mijn slaap te voorkomen. De hormoonhuishouding wordt daarmee op zijn kop gezet en ik werd gewaarschuwd dat ik door de behandeling kon gaan afvallen of aankomen. En ja hoor, binnen 2 jaar ruim 10 kg erbij. Ik had toen een BMI van ruim 36 en kwam daardoor in aanmerking voor een obesitaskliniek en een maagverkleining.

Een team van specialisten

De maagverkleining wilde ik beslist niet, maar ik ging wel naar de obesitaskliniek. Hier werd ik begeleid door een team van specialisten en ik kreeg hier sportles en voedingsadvies. Ook hier viel ik af. Maar helaas ook niet verder dan 112 kilo. De diëtist wist ook niet wat ze ermee aan moest en ik nog minder. Na een half jaar stopte ik ook hiermee.

Mijn huisarts adviseerde mij twee jaar geleden om iedere dag een uur te gaan wandelen. Ook dit hielp. Maar helaas lukte het ook nu niet om onder de 112 kilo te komen.

Vorig jaar in mei ben ik begonnen met koolhydraatarm eten. Ik woog na 3 weken koolhydraatarm eten 125 kilo. Daarvoor was ik dus nog een flink stuk zwaarder, maar ik durfde me niet te wegen. In oktober vorig jaar tikte ik de 111 kilo aan! Dit was echt een feestmoment voor mij. Maar helaas door gezondheidsproblemen en de uitdagingen rondom de feestdagen en een bruiloft kwam ik weer aan. Afgelopen mei woog ik weer 118 kilo en zat daarmee weer in de lift omhoog qua gewicht. Geen aardappelen en geen brood eten en toch het gewicht weer zien toenemen was frustrerend.

Starten met PuurFiguur

Mijn vrouw kwam toen met het idee om te starten met PuurFiguur. Ik was sceptisch, want ik had het vermoeden dat ik toch niet verder zou afvallen dan 112 kilo. Maar omdat ik in de tussentijd niet meer voldoende kon bewegen en ik me er sterk van bewust was dat ik moest afvallen, zijn we toch gestart. Mede ook omdat de prijs erg vriendelijk was, vond ik het plan het proberen waard. Wat had ik te verliezen?

16 kilo afgevallen

Ik ben blij dat ik deze beslissing heb genomen. In een kleine 6 maanden ben ik 16 kilo afgevallen en mijn gewicht daalt nog steeds. Ik weeg nu voor het eerst in jaren 102 kilo. Ik kan bijna in broekmaat 26 en had altijd broekmaat 30. Dit heb ik met allerlei specialisten om me heen nooit behaald.

Ik ga door

Het is een andere leefstijl, die ik wil blijven volhouden tot ik in ieder geval 97 kilo weeg: het streefgewicht van de obesitaskliniek. En in de tussentijd blijf ik genieten van de lekkere recepten en het bereiden van de voeding. Meestal kook ik nu thuis. Ik vind het leuk om te doen en ben elke keer weer benieuwd wat ik nu weer op tafel zet. Ik ben om en ben gemotiveerd om hiermee door te gaan. Ik noem het geen dieet, maar een andere levensstijl. En dat heeft zeker resultaat!

Wauw, wat een inspirerend verhaal Wichert! We zijn super blij voor je dat het afvallen goed gaat, dat je geniet van de recepten en dat je je hele levensstijl hebt omgegooid. Wat knap! Ga vooral zo door, je bent erg goed bezig en we zijn onwijs trots op je.

Wat vind je van dit artikel?
Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

 • De Afslank Boodschappenlijst
 • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
 • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Reacties (2) Verberg reacties Toon alle reacties
Stephanie Van der Heide
13 maart 2023
Reageren

Kun je met een gbp ook dit volgen. Want je moet 6 keer per dag eten.

  Susanne Chrispijn
  14 maart 2023
  Reageren

  Ja dat kan. Je eet dan de 3 hoofdmaaltijden in tweeën.
  Als je meer informatie wenst, dan kun je ons ook altijd mailen. (info@puurfiguur.nl)

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
ina is ruim 12 kilo afgevallen met puurfiguur en deelt hier haar succesverhaal
Succesverhalen
Succesverhaal van Ina

Ina (60 jaar) is in ruim 2 maanden tijd 12,3 kilo afgevallen. Ook kon…

linda is 22 kilo afgevallen met puurfiguur en deelt haar succesverhaal en puurfiguur ervaring
Succesverhalen
Succesverhaal van Linda

Linda (37 jaar) is 22 kilo afgevallen met PuurFiguur en is nu erg tevreden…

marjan is 24 kilo afgevallen met puurfiguur en hier zie je haar transformatie
Succesverhalen
Succesverhaal van Marjan

Marjan (48 jaar) is in 10 maanden 24 kilo afgevallen. Daarnaast ervaart ze nu…

Succesverhalen
Succesverhaal van Yolanda

Yolanda (57 jaar) is in een half jaar tijd 13 kilo afgevallen. Ze voelt…

Succesverhalen
Succesverhaal van Dick

Dick (54 jaar) is met PuurFiguur 13 kilo afgevallen. Hij voelt zich beter, slaapt…

Succesverhalen
Succesverhaal van Geesje en Derk

Geesje (76 jaar) en Derk (85 jaar) zijn samen 30 kilo afgevallen. Ze voelen…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
 • Direct afvallen zonder hongergevoel
 • Sporten is niet verplicht
 • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen