Het succesverhaal van Ingrid

Ingrid is al 10 kilo afgevallen door het afslankplan van PuurFiguur te volgen. En dat tijdens de overgang en zonder enige moeite. Ze voelt zich weer energiek en blij, en haar glucosewaardes zijn weer zoals ze horen te zijn.

Hieronder lees je haar tussentijdse verslag.

Ingrid aan het woord

Als tiener was ik altijd een slank mens. Maar na mijn tweede en derde zwangerschap kreeg ik de zwangerschapskilo’s er niet blijvend vanaf. Met wat diëten die ik toen uitprobeerde lukte het wel om de kilo’s te verliezen, maar ik kwam daarna weer aan. Met zelfs nog extra kilo’s erbij.

Toen mijn broer 8 jaar geleden ging trouwen, was dit voor mij een stok achter de deur. Ik wilde afvallen en wist de knop om te zetten. Ik woog toen 88 kilo en ben afgevallen tot ik in dat ene jurkje paste. Voor de bruiloft had ik mijn doel behaald: ik was afgevallen. Maar het volgen van een dieet voelde voor mij als hard werken en iedere kilo die ik afviel, was een overwinning. Het was voor mijn gevoel echt buffelen. Na de bruiloft was mijn doel verdwenen en verviel ik weer in oude gewoontes. Hierdoor kwam ik al snel aan. De overgang hielp hier zeker niet bij. Ik kwam nog meer aan: mijn armen, buik en benen werden dik.

Ik ben in totaal bij twee diëtisten geweest en heb meerdere diëten uitgeprobeerd. Allemaal met hetzelfde resultaat: na het dieet kwam ik weer aan. Ik leerde niets over hormonen waardoor ik een stuk kennis miste. Ik leerde alleen over welke voedingsmiddelen ik wel en juist niet mocht eten, en ik leerde om calorieën te tellen. Een dieet was voor mij altijd een kwestie van volhouden. En volhouden kun je niet je hele leven doen. Daarom was er nooit een blijvend resultaat.

Voordat ik met het afslankplan van PuurFiguur begon, waren mijn suikers te hoog. Dit merkte ik al aan mijn lichaam. Ik werd trillerig en zweterig en had geen focus. Als ik er dan weer iets at met suiker ging het wel weer. De huisarts gaf aan dat ik medicatie moest gaan gebruiken, mochten de waardes niet veranderen. Maar ik wilde niet aan de medicatie. Daarom wist ik dat mijn voeding drastisch moest veranderen.

Afgelopen mei woog ik 104 kilo. Toen ben ik begonnen met het afslankplan van PuurFiguur. PuurFiguur sprak mij aan vanwege het verhaal over de hormonen. Ik kreeg kennis over hoe het lichaam werkt. En ieder e-boek dat ik van PuurFiguur heb gelezen, leerde mij weer nieuwe dingen. Deze kennis geeft mij kracht. Ik zie het niet als dieet, maar als een gemakkelijke leefstijl die me helpt om gezond te worden. En gezond word ik! Mijn suikers zijn nu weer normaal en ik heb een beter geheugen en meer energie.

Het opvallende vind ik het volgende: ik volg het eetplan en ik ervaar helemaal geen honger. Ik vind het goed te combineren met mijn werk en ik vind de recepten lekker. Ik ben ontzettend gelukkig met wat ik eet en de kilo’s gaan er, ondanks mijn trage schildklier en de overgang, vanaf. Ik zit nu op één-derde van mijn doel en ik weet zeker dat ik mijn doel, op een gezonde en gemakkelijke manier, blijvend ga behalen.


Bedankt voor het delen van jouw inspirerende verhaal Ingrid! We zijn ontzettend blij om te horen dat je meer energie hebt, weer lekker in je vel zit en je glucosewaardes weer goed zijn. Team PuurFiguur wenst je veel succes met het behalen van je einddoel, en we weten zeker dat het je gaat lukken! Je bent namelijk een echte doorzetter.