Het succesverhaal van Ingrid

Ingrid (58 jaar) onderging een gastric bypass, maar kwam daarna toch weer aan. Ze probeerde van alles, maar niks hielp. Totdat ze Puur Figuur ontdekte en in drie maanden tijd 12 kilo afviel. Lees hieronder haar verhaal.

Ingrid aan het woord

Gastric Bypass

Ik worstel al mijn hele leven met mijn gewicht en had al van alles geprobeerd. Eind 2014 onderging ik bij een gewicht van 110 kilo een gastric bypass. Doordat ik voor die tijd al een maagband had, viel ik minder snel af. Uiteindelijk woog ik 75 kilo. De artsen vertelden me dat het normaal is om na 2 jaar weer 10% gewichtstoename te hebben.

Kilo’s kwamen terug

Mijn gewicht nam na verloop van tijd steeds verder toe.
Inmiddels woog ik alweer 89 kilo bij een lengte van 1.61m. Met mijzelf had ik afgesproken dat als ik de grens van 90 kilo zou bereiken, ik er echt wat aan zou doen.
Allerlei soorten diëten probeerde ik, maar niks hielp. Mijn gewicht bleef hetzelfde.

Puur Figuur

Na mijn vakantie in september/oktober 2019 zag ik op Facebook iets over Puur Figuur voorbij komen. Ik las de verhalen van anderen en nam contact op om te vragen naar de ervaringen van mensen die een gastric bypass hadden ondergaan. Helaas was daar niet veel over bekend. Ik besloot om het dan maar gewoon te gaan proberen en startte met de Buikvet Challenge. In de 1e week viel ik meteen 2,5 kilo af!

Lekkere combinaties en resultaat

Door mijn gastric bypass, kan ik geen grote hoeveelheden eten. Ik eet minder groenten, maar zorg ervoor dat ik wel voldoende eiwitten binnen krijg. Met de menu’s uit de Buikvet Challenge heb ik dingen gegeten die ik nooit eerder at. Door bezig te zijn met de recepten heb ik heerlijke combinaties ontdekt waar ik echt van geniet.
Aan het einde van de 4 weken was ik 8 kilo lichter en ben ik van kledingmaat 44-46 naar 40-42 gegaan. Hierna ben ik doorgegaan met het Winter Afslankplan en viel ik nog meer kilo’s af.

Voedingsstoffen

De plannen zitten goed in mijn hoofd. Ik weet wat mijn lichaam nodig heeft en welke voedingsstoffen mijn maaltijden moeten bevatten. Ik kijk naar wat haalbaar is als ik moet werken en naar wat ik lekker vind. Alle voordelen bij elkaar doen mij deze levensstijl zo goed bevallen dat ik hiermee door ga.

Al 12 kilo kwijt en lekker in mijn vel

Inmiddels ben ik in drie maanden tijd 12 kilo afgevallen en weeg ik nu 77,4 kilo. Ik wil nog 5 kilo kwijt en dan heb ik mijn streefgewicht bereikt.
Ik zit nu veel beter in mijn vel. Voorheen had ik last van depressies en van de overgang/opvliegers, maar deze klachten nemen allemaal af. Ook voel ik mij veel energieker. Ik werk 36 uur per week en voorheen was ik na een dag werken moe, maar nu houd ik nog energie over voor andere dingen.

Enige wat heeft gewerkt

Puur Figuur is het eerste en enige wat bij mij heeft gewerkt om af te vallen na de gastric bypass.
Tegen mensen die een gastric bypass overwegen wil ik zeggen dat het een middel is, maar geen wondermiddel. Je zult echt wat moeten veranderen in je voedingspatroon om hier blijvend effect van te behouden.

Ik weet hoe het is om obesitas te hebben en hoe doodongelukkig je hiervan kan worden. Ik ben een heel kritisch persoon, maar raad iedereen in mijn omgeving Puur Figuur aan. Het werkt echt!


Bedankt voor het delen van jouw verhaal Ingrid. We zijn blij voor je dat je zo lekker in je vel zit en dat het je gelukt is om zoveel kilo’s af te vallen. We wensen je heel veel succes met het verliezen van de laatste kilo’s en het bereiken van je streefgewicht. Dat gaat je zeker lukken!

Gezond afvallen met de PuurFiguur Methode

Geniet van heerlijke en simpele maaltijden waarmee je gezond en snel afvalt in alle delen van je lichaam inclusief de buikstreek.
  • Afvallen zonder hongergevoel of verplicht te sporten
  • 5 nieuwe weekmenu's met boodschappenlijsten
  • Met fysiek boek (gratis verzonden)

PuurFiguur is onder andere bekend van: