✓ Hardcover boeken geleverd binnen één werkdag

✓ Geleverd binnen één werkdag

Bekijk alle producten Bekijk aanbod

Het succesverhaal van Tineke (en Hans)

Met PuurFiguur vielen Tineke (57 jaar) en Hans (58 jaar) binnen drie maanden samen 21 kilo af en daalde Tineke haar cholesterolwaarde.

Hun nieuwe levensstijl bevalt hen zo goed, dat ze nooit meer anders willen. Lees hieronder hun verhaal.

Tineke aan het woord

Ik speelde altijd badminton op hoog niveau. Vier jaar geleden kreeg ik een ongeluk en is mijn achillespees gescheurd. Ik kon niet meer sporten en er volgden jaarlijks operaties. Bij de laatste operatie ging het mis. Toen de hechtingen eruit werden gehaald bleken ze in de wond te zitten en moest ik 6 weken met mijn been omhoog zitten om dit te laten genezen. Ik ben in deze periode heel veel kilo’s aangekomen.

Dieptepunt

Ik voelde me steeds zwaarder worden. Mijn broeken gingen niet meer dicht. Het absolute dieptepunt voor mij was toen het weer kouder werd en ik de door mij een jaar eerder nieuw aangeschafte winterjas tevoorschijn haalde. Ik wilde hem aantrekken, maar kreeg met geen mogelijkheid de rits meer dicht. Dit vond ik zó erg! Ik woog inmiddels 70,5 kilo en bij mijn lengte van 1.56 m was dit echt teveel naar mijn zin.

Te hoog cholesterol

Niet alleen mijn gewicht was een punt voor mij, maar ook mijn gezondheid. Ik stond al een tijdje onder controle van mijn huisarts in verband met mijn hoge cholesterol. Bij mijn laatste bezoek was mijn cholesterolwaarde 6,9 en gaf de huisarts aan dat als het nog verder zou oplopen ik aan de medicatie zou moeten.

In aanraking met PuurFiguur

Op Facebook had ik PuurFiguur weleens voorbij zien komen. In eerste instantie dacht ik dat dit te veel gedoe zou zijn met het bereiden van maaltijden. Ik geloofde eerlijk gezegd ook niet dat het helemaal echt was. Overstuur van het winterjas debacle besloot ik toch een kijkje te nemen op de website en het erop te wagen: ik schafte de Buikvet Challenge aan.

Samen gestart

Mijn man Hans besloot ook mee te doen. Hij sportte al jaren 4 keer in de week, maar het lukte hem nooit om af te vallen. Hans woog inmiddels ook 111 kilo en wilde ook van de extra kilo’s af. Samen zijn we ervoor gegaan. Het was even omschakelen, want ik ben van Indische komaf en onze keuken bestaat uit veel rijst en speklappen, dus er veranderde echt wat voor ons.

Resultaat

Inmiddels hebben we twee keer de Buikvet Challenge gedaan en hebben we twee keer de aanvullende weekmenu’s gevolgd. Ik weeg momenteel 63,9 kilo en mijn cholesterolwaarde is gezakt naar 5,4! Mijn huisarts geloofde het eerst niet, maar het is echt! Daarbij ben ik heel veel centimeters geslonken: ik draag twee kledingmaten kleiner en ik heb mijn bril al twee keer moeten laten bijstellen, anders valt hij zo van mijn neus. Nog even en ik heb mijn streefgewicht van 60 kilo bereikt.

Veel meer energie

Daarbij voelen ik en mijn man ons veel energieker. Ik werk fulltime en wandel samen met Hans iedere avond een uur terwijl ik daar voorheen echt te moe voor was. Hans weegt inmiddels 97 kilo en is dus 14 kilo afgevallen! Zijn streefgewicht is 95 kilo en bij zijn lengte van 1.88m is dat een mooi gewicht.

Blij met nieuwe levensstijl

Mijn familie heeft er soms wel eens moeite mee, dat we niet alles meer eten wat zij met liefde bereiden. Een tijdje geleden besloten we na aandringen toch wat te nemen, maar we voelden ons na afloop zo opgeblazen dat we dat voortaan echt niet meer doen. We voelen ons met onze nieuwe levensstijl super goed. Wij willen nooit meer anders!

Wauw, wat goed om te horen Tineke en Hans. Super dat jullie allebei al zo’n mooi resultaat hebben behaald. En Tineke, fantastisch dat jouw cholesterolgehalte nu weer goed is. Het team van PuurFiguur is ontzettend blij voor jullie en wenst jullie een gelukkige en gezonde toekomst.

Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!
Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
Succesverhalen
Succesverhaal van Wendy

Wendy (48 jaar) moest om medische redenen gezonder gaan eten. Ze startte met een…

Succesverhalen
Succesverhaal van Marie-Therèse

Marie-Therèse (66 jaar) is 15 kilo afgevallen met de plannen van PuurFiguur. Haar cholesterol,…

Succesverhalen
Succesverhaal van Gerjan

Gerjan (70 jaar) is al 16 kilo afgevallen door te eten volgens PuurFiguur. Hij…

Succesverhalen
Succesverhaal van Heba

Heba (35 jaar) is maar liefst 20 kilo afgevallen door te eten volgens PuurFiguur.…

Succesverhalen
Succesverhaal van Mieke

Mieke (65 jaar) is 20 kilo afgevallen met PuurFiguur en voelt zich een nieuw…

Succesverhalen
Succesverhaal van Bianca

Bianca (46 jaar) is maar liefst 33 kilo afgevallen met PuurFiguur, wat haar leven…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen