✓ Hardcover boeken geleverd binnen één werkdag

✓ Geleverd binnen één werkdag

Bekijk alle producten Bekijk aanbod

Het succesverhaal van Ria

Ria is al 16,5 kilo afgevallen door koolhydraatarm te eten! Ze heeft geen last van hongergevoelens, heeft weer plezier gekregen in het bereiden van maaltijden en voelt zich ontzettend goed.

Wij vinden het geweldig om te lezen dat Ria interesse heeft gekregen in het bereiden van lekkere, gezonde maaltijden, en zelfs haar eigen gezonde brood bakt. In het begin had ze last van lichte klachten, maar ze heeft doorgezet en de resultaten mogen er wezen!

Hieronder lees je het verhaal van Ria.

Ria aan het woord

Een jaar geleden kwam ik een paar bekenden tegen in de Jumbo. Op het eerste gezicht herkende ik ze niet meer. Ze waren enorm afgevallen. Ongelofelijk, dacht ik. Hoe kan dat?

Ze vertelden mij over het koolhydraatarm dieet. Mijn gedachte was op dat moment: geen pasta meer, geen brood, geen patatjes? Dat is onmogelijk.

Ik luisterde naar het verhaal en zag boodschappen in hun mandje waarvan ik niet eens wist dat die bestonden.

Thuis vertelde ik het verhaal aan mijn man. Hij hoorde het aan en we hebben het er verder niet meer over gehad.

Op vakantie dachten mijn man en ik los van elkaar dat we het misschien toch een kans moesten geven. Eenmaal thuis ging ik zoeken op het internet en vroeg ik de PuurFiguur Afslank Boodschappenlijst aan.

Deels enthousiast en deels sceptisch besloot ik het toch te gaan proberen. Ik bestelde het Simpel Slank programma en begon kort daarna met de recepten, nadat ik mij eerst goed had ingelezen en voorbereid.

Hoe heb je de eerste periode ervaren?

De producten die ik nog in mijn kast had staan waar koolhydraten in zaten werden nog met smaak opgegeten. En toen zijn we begonnen met het dieet. De eerste 6 weken hebben wij het streng gevolgd. Ik hield eerst helemaal niet van koken, maar op deze manier met eten bezig zijn vind ik erg leuk om te doen. Ik haal boodschappen en kook met plezier heerlijke maaltijden. En dat is echt bijzonder. Mijn man is erg verrast dat hij na 27 jaar huwelijk zo heerlijk te eten krijgt!

De eerste 2 weken had ik hoofdpijn, was ik trillerig en erg moe. Mijn lichaam moest wennen en ik gaf het de tijd. Daarna verdwenen deze klachten. Vooral in de eerste 6 weken viel ik veel af.

Ik heb nu mijn draai gevonden en bak onder andere gezond wortelbrood, kaasbrood en courgettebrood. Heerlijk om mee te nemen voor onderweg. Zo kom je ook niet in de verleiding om ongezonde snacks te kopen.

Het is goed vol te houden. Ik ben half augustus begonnen en het is nu maart. Ik ben 16,5 kilo kwijt en heb geen honger meer. Eigenlijk moet je wel voortdurend op je hoede zijn. Op het moment dat je er in je hoofd mee bezig bent, wordt het een tweede natuur en hoef je niet meer zo na te denken over wat je wel en niet mag. Het allerbelangrijkst… ik voel me echt ontzettend goed!

Heb je tips voor anderen die willen beginnen?

Ik heb nooit Weight Wachters gedaan, maar ben wel vaker afgevallen. Vaak zat dat gewicht er binnen een jaar weer aan. Met dit voedingspatroon heb ik niet het gevoel dat ik iets tekort kom. Ik heb geen hongergevoel en als ik dat wel heb dan eet ik een verantwoord tussendoortje. En ik eet zelfs af en toe weer lekkere frietjes.

Het is een kwestie van in je hoofd zeggen: “Nu is het gewoon klaar. Ik ga dit doen. Dit is goed voor mij.”

Ik vond het in het begin wel lastig. Als ik voor het sporten (jumping fitness, Walk Of Life, IJsselmuiden) een smoothie nam, werd ik soms licht in mijn hoofd tijdens het sporten. Ik neem nu voor het sporten een havermoutontbijt en heb nergens meer last van.

Mijn tip aan iedereen die wil beginnen is: geef het ten minste een kans in de eerste paar weken. Het is een ommekeer voor je lichaam en geest. Het is zo belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. En het resultaat mag er zijn.

Weet waar je aan begint (door je eerst goed te verdiepen in het dieet), zet door en bereid jezelf goed voor door voldoende gezonde snacks in huis te halen of zelf lekkere snacks te bakken. Maak ruimte in je agenda zodat je vooral in het begin meer tijd hebt om de maaltijden te koken. Maak er een feestje van om iedere dag iets lekkers op tafel te zetten. Wat ook erg leuk is om te doen is om je eigen maaltijdschema samen te stellen met maaltijden die jij lekker vindt. Op die manier ontdek je steeds weer nieuwe recepten.

Ria, bedankt voor het delen van jouw verhaal! We zijn heel erg trots op hetgeen je bereikt hebt. Je maakt een (gezond) feestje van elke maaltijd, bent succesvol afgevallen én kan af en toe genieten van een heerlijk frietje zonder je nieuwe levensstijl volledig overboord te gooien. Knap hoor!

Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Reacties (1) Verberg reacties Toon alle reacties
Bernard
9 april 2018
Reageren

Beste Marianne,
Ik kan me voorstellen dat het frustrerend is. De oorzaak kan aan een hoop verschillende dingen liggen en wij helpen je graag om daar achter te komen.

Kun je 4 dagen een voedseldagboek bij houden en sturen naar info@puurfiguur.nl?
Hou exact bij wat je eet en drinkt. Ook alcohol, frisdrank en gezonde snacks zoals rozijnen.

Groet,
Bernard

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
Succesverhalen
Succesverhaal van Greet

Greet (74 jaar) is 12 kilo afgevallen door het afslankplan van PuurFiguur te volgen.…

Succesverhalen
Succesverhaal van Marietje

Marietje (53 jaar) is met PuurFiguur 13,2 kilo afgevallen in 3 maanden tijd. Naast…

Succesverhalen
Succesverhaal van Sabine

Sabine (55 jaar) is met PuurFiguur in 3 maanden 10 kilo afgevallen. Ook heeft…

Succesverhalen
Succesverhaal van Henriëtte

Henriëtte (65 jaar) is met PuurFiguur maar liefst 17 kilo afgevallen, heeft haar relatie…

Succesverhalen
Succesverhaal van Godelieva

Godelieva (68 jaar) kreeg vanuit medische hoek het advies om af te vallen. En…

Succesverhalen
Succesverhaal van Wendy

Wendy (48 jaar) moest om medische redenen gezonder gaan eten. Ze startte met een…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen