Succesverhaal van Odette en Danny

Odette (65 jaar) en Danny (69 jaar) volgden PuurFiguur en vielen samen 38 kilo af.

Ze hebben hun streefgewicht behaald en de balans gevonden. Hun nieuwe levenswijze bevalt hen uitstekend. Lees hieronder hun verhaal.

Odette aan het woord

Onze schoondochter had ons uitgenodigd voor een etentje. Aldaar zag ik het boek de PuurFiguur Methode liggen en zij was er erg enthousiast over. Ik bladerde er doorheen en besloot op dat moment om het boek ook te kopen. Mijn echtgenoot wilde ook graag afvallen en gezonder worden vanwege Corona, en daarom besloten we het samen te doen.

Snel resultaat

We zijn halverwege januari 2021 begonnen met de PuurFiguur Methode. Het was voor ons een hele verrassing dat het zo fijn verliep, want de voorbije jaren hadden we meerdere malen met ups en downs een dieet gevolgd. Met name mijn echtgenoot had er veel problemen mee, waardoor het steeds niet lukte. Met de PuurFiguur Methode zagen we snel resultaat en dat gaf moed om door te gaan.

Nieuwe levensstijl

Het verloop van de PuurFiguur Methode verliep heel fijn. Vooral het feit dat je niet hoeft na te denken over hoe je alles moet samenstellen. De menu’s staan helemaal afgestemd in de meegegeven plannen, wat het heel makkelijk maakt. En 90% van de recepten is heel lekker. Er worden veel kruiden gebruikt die het eten super lekker maken. Het voelde voor ons beiden niet als verplichting, maar als een andere manier van leven waarbij we ons al snel erg goed voelden. De levensstijl bevalt ons zelfs zo goed dat we nog doorgaan terwijl we onze eerste streefgewichten hebben behaald.

Afgevallen

Toen mijn man begon, woog hij 115 kilo. Hij wilde graag 95 kilo wegen en weegt nu 91 kilo. Toen ik begon, woog ik 77 kilo. Ik wilde graag 64 kilo wegen en weeg nu 63 kilo.

Bourgondiërs

Wij houden van lekker eten en drinken. We zijn echte Bourgondiërs. Daarom besloten we iedere vrijdagavond een cheatmeal te hebben: glaasje champagne/wijn, voorgerecht en hoofdgerecht (er echter wel voor zorgend de koolhydraten zoveel mogelijk achterwege te laten). Deze cheatmeal hadden we nodig om vol te houden. Deze ‘cheatmeal’ wordt natuurlijk vanuit PuurFiguur niet aangeraden, maar voor ons werkte het prima. Natuurlijk had het invloed op het gewicht, maar als we daarna het plan weer strikt volgden was het gewicht binnen 2 dagen weer gestabiliseerd.

Weekplanning

Ik haal op zaterdag de boodschappen voor de hele week. En we houden ons aan het door mij opgestelde weekmenu. De planning zorgt ervoor dat we niet buiten het plan om eten en niet in de verleiding komen. De voorbereidingen vragen wel wat tijd, maar dit was voor mij geen probleem. Ik kook namelijk graag; het is een vorm van ontspanning na een drukke werkdag. Verder zorgde mijn man ervoor dat hij iedere dag 20 minuten bewoog, zoals aangeraden in het plan. Voor mij was dit door het werk wat lastiger, maar nu lukt dat beter.

Streefgewicht behaald

Nu zijn we op ons streefgewicht en in de weekenden drinken we nu wel een glaasje wijn (met mate), maar dat valt heel erg mee. Het heeft geen invloed op ons verloop. Het afvallen gaat nu wat trager maar dat is prima, want we zijn in principe op ons streefgewicht. We gaan lekker door met deze manier van gezond eten en leven, want het bevalt ons erg goed!


Wat heerlijk om te horen en te zien hoe goed het jullie is bevallen en wat een geweldig resultaat jullie hebben behaald. Jullie zien er prachtig uit! Heel veel geluk en gezondheid toegewenst samen namens het team van PuurFiguur.