Het succesverhaal van Nora

Nora (44 jaar) heeft haar hele leven al een uitdagende relatie met eten. In januari 2018 was voor haar de maat vol en maakte ze de ommezwaai naar een ander eetpatroon.

Ze begon met koolhydraatarm eten volgens de richtlijnen van PuurFiguur, zette door en verloor maar liefst 14,3 kilo!

Wij zijn super blij voor haar! Ze heeft een knop omgezet en gaat ervoor. Hieronder lees je haar inspirerende verhaal.

Nora aan het woord

Ik heb een vreemde relatie met eten overgehouden vanuit mijn jeugd. Een moeder met veel overgewicht. Alle vrouwen aan de kant van mijn moeders familie hadden of hebben overgewicht. Zelf ben ik ook flink aan het jojo-en geweest door diëten die mij uithongerde.

In januari 2018 kwam de realisatie. Ik stond op de weegschaal en zag dat ik 87,5 kilo woog. Mijn gewicht was dus weer toegenomen, want normaliter schommelde ik tussen de 83 en 85 kilo. Er moest iets gebeuren, maar ik wilde niet weer op een of ander dieet. Een dieet geeft me namelijk stress. En van stress ga ik eten. Ik besefte me dat ik mijn leefstijl moest omgooien en hoorde goede verhalen over koolhydraatarm eten.

Ik had mijn focus niet gelegd op het afvallen, maar op het krijgen van meer energie en vermindering van de darmklachten die bij PDS horen. Ik besloot om te beginnen met jouw plan en maakte hier een project van.

Ik sprak met mezelf af dat ik me één maand aan het plan hield om zo te beoordelen of het voor mij werkte. En het werkte! Na twee weken voelde ik me al energieker en lekkerder in mijn vel. En ja, ik viel ook af.

Bijna een jaar later eet ik nog steeds volgens de recepten uit je boek. Uiteraard met een paar aanpassingen hier en daar, maar ik voel me er zo vertrouwd mee dat het geen enkele moeite meer kost om vanuit de koelkast een lekker koolhydraatarme maaltijd te maken.

Mijn gewicht nu is 73,2. Dit betekent dus dat ik in totaal 14,3 kilo ben afgevallen met dank aan jouw filosofie en methode die ik in de praktijk heb uitgevoerd.


Nora, bedankt voor het delen van jouw verhaal en gefeliciteerd met dit mooie succes! Jouw verhaal motiveert ons en is een perfect voorbeeld van ‘de aanhouder wint’. Veel succes en plezier met je nieuwe, gezonde eetpatroon!