Het succesverhaal van Noesjka

Noesjka is 47 jaar en kampte met een burn-out, waardoor het haar maar niet lukte om af te vallen. Totdat ze met Puur Figuur startte en binnen 5 maanden ruim 20 kilo afviel. Lees hieronder haar verhaal

Noesjka aan het woord

Samenwonen en burn-out

1,5 jaar geleden ging samenwonen en genoot ik van het goede leven. Daarnaast had ik eind 2018 een pittige periode op mijn werk en kon ik geen weerstand bieden aan de traktaties die telkens maar weer in de pantry lagen. Toen ik door mijn werksituatie een burn-out kreeg kon ik niet meer de motivatie opbrengen om goed te koken. Als ik al kookte, was het veel pasta met romige sauzen. En als lunch vond ik ijs met  veel chocolade hagelslag ook een hele goede keuze. De kilo’s vlogen er in deze periode aan. In april 2019 besloot ik om een Modifast kuur te doen, maar nadat ik eerst goed afviel, kwamen er daarna juist nog meer kilo’s aan! In september 2019 gaf de weegschaal 91,4 kilo aan bij een lengte van 1.72m.

Buikvet Challenge

Ik wilde hier echt iets aan doen, maar door de burn-out lukte het me niet om in een stramien van lijnen te komen, wat me vroeger nog wel was gelukt. Toen las ik over Puur Figuur en besloot het gewoon te kopen. Ik startte met de Buikvet Challenge op 23 september en heb me heel strak aan het plan gehouden. Mijn partner deed ook mee en de overstap naar deze manier van eten verliep heel soepel. Moeiteloos gleden de kilo’s van mij af. Ik kreeg ook meer energie, gelukkig, want in oktober begon ik ook weer geleidelijk met werken.

Positieve cirkel

Ik ben een hardloper en deed dit altijd graag, maar door mijn overgewicht ging dit me steeds moeilijker af. Doordat ik nu afviel, ging het hardlopen ook weer beter. Ik belandde in een positieve cirkel. De eerste maand raakte ik 9 kilo kwijt en na de tweede maand was ik maar liefst 15 kilo lichter!

Intermittent Fasting

In oktober ben ik ook begonnen met Intermittent Fasting, nadat ik hier veel over had gelezen. Deze combinatie van eten volgens de Puur Figuur methode en het vasten zorgt bij mij voor hormoonbalans en zelfvernieuwing. Ik eet volgens de 18/6-methode en houd hierin het ritme van mijn leven aan. Na het avondeten eet ik niks meer. Dit gaat mij heel soepel af en helpt mij enorm om geen tussendoortjes in mijn mond te stoppen.

20 kilo afgevallen

Na de Buikvet Challenge heb ik ook het Smoothieplan en het Simpel Slank plan gevolgd. Op 6 januari ben ik gestart met het Winter Afslankplan. Alle plannen bevallen mij heel goed en de recepten zorgen voor veel variatie. Inmiddels ben ik de afgelopen vijf maanden ruim 20 kilo kwijtgeraakt. Mijn gewicht is nu 69,8 kilo. Ook is mijn buikomvang erg afgenomen. Mijn kleding zit losser, mijn onderkin is verdwenen. Je ziet heel duidelijk dat ik ben afgevallen.

Lekker in mijn vel

Ik wil graag onder de 70 kilo blijven. Hier voel ik mij het prettigst bij. Ik zal, ook al heb ik mijn streefgewicht behaald, koolhydraatarm blijven eten. Ik merk dat ik mij er goed bij voel en dat mijn lijf veel beter af is met deze manier van eten.


Wat een ontzettend mooi resultaat heb je bereikt Noesjka! We vinden het geweldig dat je zoveel bent afgevallen en dat deze manier van eten je zo goed bevalt. Je mag enorm trots op jezelf zijn. Bedankt voor het delen van je verhaal en we wensen je veel succes, geluk en gezondheid.

Gezond afvallen met de PuurFiguur Methode

Geniet van heerlijke en simpele maaltijden waarmee je gezond en snel afvalt in alle delen van je lichaam inclusief de buikstreek.
  • Afvallen zonder hongergevoel of verplicht te sporten
  • 5 nieuwe weekmenu's met boodschappenlijsten
  • Met fysiek boek (gratis verzonden)

PuurFiguur is onder andere bekend van: