✓ Vandaag besteld, binnen één werkdag in huis

✓ Geleverd binnen één werkdag

Ontdek onze boeken Ontdek PuurFiguur

Succesverhaal van Nancy

Vandaag zetten we Nancy in het zonnetje! Nancy probeerde af te vallen door te sporten, maar is erachter gekomen dat het eten van de juiste voeding meer effect heeft.

Ze is begonnen met koolhydraatarm eten volgens de richtlijnen van PuurFiguur en is succesvol afgevallen, heeft meer energie en voelt zich fitter.

Wat wij zo prachtig vinden aan haar verhaal, is dat Nancy geen hongergevoel of lekkere trek meer heeft. Haar hongerhormonen zijn in balans en ze blijft met gemak van ongezonde voeding af.

Nancy doet hieronder haar verslag.

Nancy aan het woord

Ik liep al vaker te bedenken hoe ik nou toch wat kilo’s kwijt kon raken zonder het gevoel te hebben op dieet te zijn. Ik wilde niet de hele dag ermee bezig zijn. Mijn doel leek ook niet onhaalbaar: 4 à 5 kilo eraf. Worden het er 6 of 7, dan is dat meegenomen, maar niet noodzakelijk.

Ik ben 43 jaar en 1,72 m lang. Tot mijn 35ste woog ik altijd rond de 67 kilo. Dit leek gewoon bij mij te passen, wat ik ook deed en wat ik ook at. De laatste jaren ben ik eigenlijk nooit meer onder de 70 kilo geweest, het schommelde altijd tussen de 71 en 74 kilo. Mensen om mij heen zeggen nog steeds: “jij hebt geen dieet nodig” of “wat ben je slank”, maar ikzelf vind de verandering van mijn lichaam en de extra kilo’s niet fijn. Toch accepteer ik het wel, omdat ik denk dat je lichaam gewoon verandert naarmate je ouder wordt (maatje meer).

Bewustwording

Ik heb drie jaar consequent gesport in de sportschool, maar ik merk dat ik flinke trek krijg als ik veel sport. Ik ben mij altijd bewust geweest van wat gezonde en minder gezonde producten zijn, maar de verleiding was toch altijd weer te groot. Ik was mij ook altijd bewust van het koolhydratenverhaal, maar koolhydraatrijke producten zijn gewoon verslavend en op eigen kracht en op je eigen manier hier verandering in brengen is gewoon lastig. Het is zo normaal om altijd maar koolhydraatrijke producten te eten, maar met de uitleg in het Simpel Slank boek en plan verandert je inzicht en bewustwording.

Plezier in het bereiden van gerechten

Ik ben nog geen steeds geen type die zich strikt aan de hoeveelheden zal houden en een schema zal volgen, maar ik combineer mij suf met alle menu’s en ingrediënten en houd mij daar wel aan. Ik heb sinds het lezen en het gebruiken van het Simpel Slank boek en plan zoveel lol in het maken van gerechten en het eten ervan, dat het meer als een nieuwe hobby voelt dan een dieet. Mensen om mij heen nemen mij niet altijd serieus en zijn verbaasd en soms gepikeerd als ik geen brood neem of een gebakje afsla, waar ik op dat moment dan ook echt geen behoefte aan heb. Ik leg dan uit waarom, maar krijg weinig begrip.

Voel mij fit

Ik zeg dan, laat mij maar joh, ik val er niemand mee lastig, ik voel mij er goed bij! Ik ben sinds jaren moeiteloos in drie weken van 73,4 kilo naar 68,9 kilo teruggegaan. Voorheen lukte dit niet, ondanks het sporten. Nu zorg ik evengoed voor dagelijkse beweging in de vorm van wandelen, fietsen, hoelahoepen of hardlopen. Dit hoeft geen uren te duren. Ik voel mij fit, heb energie en ben minder down op bepaalde momenten, zoals voor mijn menstruatie. Ik heb totaal geen hongergevoel en/of lekkere trek (constant een verzadigd gevoel door de eiwitten, vetten en complexe koolhydraten), kan alle ‘verboden’ producten zonder moeite weerstaan en wanneer ik behoefte heb om tussendoor iets te eten, dan kies ik voor de ‘toegestane’ producten. Ook maak ik veel smoothies met in ieder geval groenten en water erin, afgewisseld met een beetje fruit en amandelmelk/kwark/Griekse yoghurt; handig en voedzaam voor elk moment.

Geen opgeblazen gevoel meer

Handje noten/zaden…. lekker en voedzaam. Mijn grootste doel is ook niet om heel veel af te vallen, dat gaat vanzelf wel met deze nieuwe lifestyle, maar te leren wat voeding verder doet met je lichaam. Je merkt de positieve uitwerking van goede voeding, want ongemerkt krijg je toch heel wat minder E-nummers e.d. binnen. Ik heb ook nooit meer een opgeblazen gevoel, ook al heb ik echt een te grote portie gegeten. Ik heb ook zeker wel gezondigd. Een keer een ijsje bij de ijssalon; drie bollen nog wel en twee dagen later weer twee bollen (je wordt soms toch meegesleurd door andere mensen en dan als enige zeggen, ik hoef niet, dat doe je ook niet altijd) en ben een aantal keer uiteten gegaan. Ik kies dan voor een salade of een stukje vlees/vis, maar eet dan ook wat patat. Dat moet kunnen, vind ik. Laatst had mijn vriend een overheerlijk waldkornpistoletje van de warme bakker meegenomen om mij een plezier te doen. Ik zei nog, ik eet geen brood meer (luister nou eens naar mij), maar heb hem toch opgegeten, omdat het goed bedoeld was van hem en het ook moet kunnen.

Je eetgedrag is te veranderen

Ik neem graag de moeite om mijn verhaal te doen, omdat ik het levende bewijs ben dat gezonder leven (en dus afvallen) niet moeilijk of zwaar hoeft te zijn. Voeding heeft niet alleen invloed op je gewicht, maar ook op je gemoedstoestand en je gezondheid. Simpel Slank helpt mij om eindelijk het gewicht te krijgen waar ik mij goed bij voel, en daarbij ervaar ik de positieve effecten op de rest van mijn lichaam.

Het hielp mij enorm om eerst de uitleg te lezen over hoe het werkt in je lichaam, inzicht en bewustwording. Er gebeurt iets in je hoofd waardoor het je minder moeite kost om je eetgedrag te veranderen (hoofdhonger is ineens zo goed als verdwenen); waarom zou ik die zak chips of koek willen, wetende wat het met je lichaam doet? Waarom zou ik mijn lichaam voorzien van schadelijke E-nummers, transvetten en suikers? Daar word je gewoon niet blij van!

Nancy, bedankt voor het delen van je verhaal. Je hebt een geweldige mindset. Je pakt de draad gewoon weer op na het eten van een paar broodjes of een ijsje. Een groot applaus voor jou!

Wat vind je van dit artikel?
Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

 • De Afslank Boodschappenlijst
 • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
 • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Reacties (6) Verberg reacties Toon alle reacties
Patricia
2 augustus 2017
Reageren

Hoi Bernafier,

Ik volg nu al een tijdje het simpel slank plan en wil even mijn complimenten geven! Ik hoefde niet veel kilo’s kwijt. Het ging bij mij om de vetpercentage op plekken welke normaal moeilijk weg te krijgen zijn en wat mij met andere diëten, maar niet lukte. Met het plan van Bernafier is het gelukt vet van mijn dijen en kont te verlagen echt super gewoon! Mijn buik was al strak, maar nu nog strakker! Ik zit lekker in mijn vel, meer energie. Ik sport veel en ook daarin merk ik progressie. Ik heb mijn oude top sport figuurtje weer terug. (Al ben ik geen topsporter meer). Het is voor mij nu een nieuwe levenstijl geworden. Ik heb een tijdje veel trek gehad tussendoor, maar door vol te houden en soms extra tussendoortje te eten is mijn trek nu minder geworden. ik pak recepten welke ik lekker vind uit het plan en van de site en eens in de zoveel tijd kan ik weer lekker uiteten en pak ik de volgende dag de draad van het simpel slank plan weer op zonder aan te komen. Ik zou dit plan iedereen willen aanraden en het volhouden wordt echt beloond!

Groetjes een fit&shape crossfitter ??

  Bernard
  4 augustus 2017
  Reageren

  Hi Patrica,
  Van harte gefeliciteerd met het resultaat! En bedankt voor de mooie woorden.
  Je zegt de draad gewoon weer op te pakken na een keertje uit eten. Dat is precies de bedoeling met de PuurFiguur manier van eten. Het gaat om de juiste balans en ik ben blij dat je die hebt gevonden.

  Hou onze recepten pagina in de gaten voor nieuwe recepten 😉
  Succes!
  Groet, Bernard

Bakker
30 juni 2017
Reageren

Goed verhaal

Manuela
26 juni 2017
Reageren

Super verhaal Nancy
Helemaal eens met de soms onbegripvolle reacties als je koolhydraten afwijst, ik heb soms ook het gevoel dat ik mij steeds moet verantwoorden waarom ik bepaalde dingen niet eet.
Maar dan denk ik ach ja ik voel mij veel beter bij mijn nieuwe leefwijze, ik doe het voor mijn eigen en voor niemand anders.
En je ziet het resultaat al 12kg minder 😉

Corien
26 juni 2017
Reageren

Wat een mooi succes verhaal, ook ik ben door anders te gaan eten en de koolhydraten te tellen afgevallen
Ik ben moeder van 6 kinderen en 55 jaar.. Ik heb 8 jaar insuline gespoten en nu in stapjes en met hulp van de diabetes diëtiste 35 kilo afgevallen. Voor mij blijft het levenslang opletten. Ik bljf diabeet nu alleen de metformine nog. Ik sport niet. Het is in een tijd van twee jaar gebeurd.
Ik wandel sinds kort iedere ochtend 20 minuten voor mijn ontbijt. Daar voel ik me lekker bij en ik ebike graag. Ik wens iedereen veel eetplezier en succes.

Rosalie
23 juni 2017
Reageren

Knap gedaan hoor…vergt veel discipline en ik vind dat je ook in je omgeving duidelijk mag maken dat je dit voor je zelf doet en niemand iets verschuldigd bent..voor jezelf kiezen mag…succes verder

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
ina is ruim 12 kilo afgevallen met puurfiguur en deelt hier haar succesverhaal
Succesverhalen
Succesverhaal van Ina

Ina (60 jaar) is in ruim 2 maanden tijd 12,3 kilo afgevallen. Ook kon…

linda is 22 kilo afgevallen met puurfiguur en deelt haar succesverhaal en puurfiguur ervaring
Succesverhalen
Succesverhaal van Linda

Linda (37 jaar) is 22 kilo afgevallen met PuurFiguur en is nu erg tevreden…

marjan is 24 kilo afgevallen met puurfiguur en hier zie je haar transformatie
Succesverhalen
Succesverhaal van Marjan

Marjan (48 jaar) is in 10 maanden 24 kilo afgevallen. Daarnaast ervaart ze nu…

Succesverhalen
Succesverhaal van Yolanda

Yolanda (57 jaar) is in een half jaar tijd 13 kilo afgevallen. Ze voelt…

Succesverhalen
Succesverhaal van Dick

Dick (54 jaar) is met PuurFiguur 13 kilo afgevallen. Hij voelt zich beter, slaapt…

Succesverhalen
Succesverhaal van Geesje en Derk

Geesje (76 jaar) en Derk (85 jaar) zijn samen 30 kilo afgevallen. Ze voelen…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
 • Direct afvallen zonder hongergevoel
 • Sporten is niet verplicht
 • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen