Het succesverhaal van Nancy

Vandaag zetten we Nancy in het zonnetje! Nancy probeerde af te vallen door te sporten, maar is er achter gekomen dat het eten van de juiste voeding meer effect heeft.

Ze is begonnen met koolhydraatarm eten volgens de richtlijnen van PuurFiguur en is succesvol afgevallen, heeft meer energie en voelt zich fitter.

Wat wij zo prachtig vinden aan haar verhaal, is dat Nancy geen hongergevoel of lekkere trek meer heeft. Haar hongerhormonen zijn in balans en ze blijft met gemak van ongezonde voeding af. Nancy doet hier haar verslag.

Nancy aan het woord

Ik liep al vaker te bedenken hoe ik nou toch wat kilo’s kwijt kon raken zonder het gevoel te hebben op dieet te zijn. Ik wilde niet de hele dag ermee bezig zijn. Mijn doel leek ook niet onhaalbaar: 4 à 5 kilo eraf. Worden het er 6 of 7, dan is dat meegenomen, maar niet noodzakelijk.

Ik ben 43 jaar en 1,72 m lang. Tot mijn 35ste woog ik altijd rond de 67 kilo. Dit leek gewoon bij mij te passen, wat ik ook deed en wat ik ook at. De laatste jaren ben ik eigenlijk nooit meer onder de 70 kilo geweest, het schommelde altijd tussen de 71 en 74 kilo. Mensen om mij heen zeggen nog steeds: “jij hebt geen dieet nodig” of “wat ben je slank”, maar ikzelf vind de verandering van mijn lichaam en de extra kilo’s niet fijn. Toch accepteer ik het wel, omdat ik denk dat je lichaam gewoon verandert naarmate je ouder wordt (maatje meer).

Ik heb drie jaar consequent gesport in de sportschool, maar ik merk dat ik flinke trek krijg als ik veel sport. Ik ben mij altijd bewust geweest van wat gezonde en minder gezonde producten zijn, maar de verleiding was toch altijd weer te groot. Ik was mij ook altijd bewust van het koolhydratenverhaal, maar koolhydraatrijke producten zijn gewoon verslavend en op eigen kracht en op je eigen manier hier verandering in brengen is gewoon lastig. Het is zo normaal om altijd maar koolhydraatrijke producten te eten, maar met de uitleg in het Simpel Slank boek en plan verandert je inzicht en bewustwording.

Ik ben nog geen steeds geen type die zich strikt aan de hoeveelheden zal houden en een schema zal volgen, maar ik combineer mij suf met alle menu’s en ingrediënten en houd mij daar wel aan. Ik heb sinds het lezen en het gebruiken van het Simpel Slank boek en plan zoveel lol in het maken van gerechten en het eten ervan, dat het meer als een nieuwe hobby voelt dan een dieet. Mensen om mij heen nemen mij niet altijd serieus en zijn verbaasd en soms gepikeerd als ik geen brood neem of een gebakje afsla, waar ik op dat moment dan ook echt geen behoefte aan heb. Ik leg dan uit waarom, maar krijg weinig begrip.

Ik zeg dan, laat mij maar joh, ik val er niemand mee lastig, ik voel mij er goed bij! Ik ben sinds jaren moeiteloos in drie weken van 73,4 kilo naar 68,9 kilo teruggegaan. Voorheen lukte dit niet, ondanks het sporten. Nu zorg ik evengoed voor dagelijkse beweging in de vorm van wandelen, fietsen, hoelahoepen of hardlopen. Dit hoeft geen uren te duren. Ik voel mij fit, heb energie en ben minder down op bepaalde momenten, zoals voor mijn menstruatie. Ik heb totaal geen hongergevoel en/of lekkere trek (constant een verzadigd gevoel door de eiwitten, vetten en complexe koolhydraten), kan alle ‘verboden’ producten zonder moeite weerstaan en wanneer ik behoefte heb om tussendoor iets te eten, dan kies ik voor de ‘toegestane’ producten. Ook maak ik veel smoothies met in ieder geval groenten en water erin, afgewisseld met een beetje fruit en amandelmelk/kwark/Griekse yoghurt; handig en voedzaam voor elk moment.

Handje noten/zaden…. lekker en voedzaam. Mijn grootste doel is ook niet om heel veel af te vallen, dat gaat vanzelf wel met deze nieuwe lifestyle, maar te leren wat voeding verder doet met je lichaam. Je merkt de positieve uitwerking van goede voeding, want ongemerkt krijg je toch heel wat minder E-nummers e.d. binnen. Ik heb ook nooit meer een opgeblazen gevoel, ook al heb ik echt een te grote portie gegeten. Ik heb ook zeker wel gezondigd. Een keer een ijsje bij de ijssalon; drie bollen nog wel en twee dagen later weer twee bollen (je wordt soms toch meegesleurd door andere mensen en dan als enige zeggen, ik hoef niet, dat doe je ook niet altijd) en ben een aantal keer uiteten gegaan. Ik kies dan voor een salade of een stukje vlees/vis, maar eet dan ook wat patat. Dat moet kunnen, vind ik. Laatst had mijn vriend een overheerlijk waldkornpistoletje van de warme bakker meegenomen om mij een plezier te doen. Ik zei nog, ik eet geen brood meer (luister nou eens naar mij), maar heb hem toch opgegeten, omdat het goed bedoeld was van hem en het ook moet kunnen.

Ik neem graag de moeite om mijn verhaal te doen, omdat ik het levende bewijs ben dat gezonder leven (en dus afvallen) niet moeilijk of zwaar hoeft te zijn. Voeding heeft niet alleen invloed op je gewicht, maar ook op je gemoedstoestand en je gezondheid. Simpel Slank helpt mij om eindelijk het gewicht te krijgen waar ik mij goed bij voel, en daarbij ervaar ik de positieve effecten op de rest van mijn lichaam.

Het hielp mij enorm om eerst de uitleg te lezen over hoe het werkt in je lichaam, inzicht en bewustwording. Er gebeurt iets in je hoofd waardoor het je minder moeite kost om je eetgedrag te veranderen (hoofdhonger is ineens zo goed als verdwenen); waarom zou ik die zak chips of koek willen, wetende wat het met je lichaam doet? Waarom zou ik mijn lichaam voorzien van schadelijke E-nummers, transvetten en suikers? Daar word je gewoon niet blij van!


Nancy, bedankt voor het delen van je verhaal. Je hebt een geweldige mindset. Je pakt de draad gewoon weer op na het eten van een paar broodjes of een ijsje. Een groot applaus voor jou!