✓ Vandaag besteld, binnen één werkdag in huis | Gratis verzending | Niet goed, 100% geld terug.

✓ Geleverd binnen één werkdag | Gratis verzending

Succesverhaal van Michiel

Michiel (50 jaar) is in een half jaar tijd ruim 30 kilo afgevallen door te eten volgens PuurFiguur. Hij voelt zich nu veel fitter en energieker, en heeft zijn streefgewicht al bijna behaald.

Hieronder lees je zijn verhaal.

Michiel aan het woord

Het aankomen ging bij mij heel geleidelijk. Maar natuurlijk komt het wel ergens vandaan. Je bent niet zomaar te zwaar. Ik at eigenlijk altijd normaal: zo ontbeet ik met een (wel te grote) bak Griekse yoghurt met fruit, at ik tussen de middag 3 of 4 sneetjes brood en at ik ’s avonds gerechten met rijst of pasta. Ook drink ik al 10 jaar groene smoothies met chlorella en spirulina. Ik dacht dus dat ik best wel een gezonde basis had. Maar ik ben wel een echte zoetekauw. Doordeweeks at ik geen snoep, maar in de weekenden wel. En natuurlijk kom je daarvan aan.

Geschrokken van eigen lichaamsvorm

Ik ben muzikant en in november 2022 hadden we een optreden. Dit optreden werd opgenomen en het ging echt hartstikke goed. Mijn bandlid wilde de video graag online zetten, maar ik liever niet. Ik schrok er namelijk van hoe ik er op de video van de zijkant uit zag. Natuurlijk wist ik dat ik te zwaar was, maar van de voorkant, in de spiegel, leek het altijd nog oké.

Eerdere afslankpogingen werkten vaak niet

De schrik zat erin en ik wilde graag afvallen. In het verleden heb ik overigens meerdere pogingen gedaan om af te vallen, ook door gezonder te eten en samen met een diëtist. Maar samen met dat snoepen, werkte het dan toch niet altijd optimaal en ik vond het eten toen ook altijd een beetje saai. Hoewel het me ook wel eens is gelukt om 15 kilo af te vallen.

Van start met PuurFiguur

Ik wist dus niet zo goed wat ik moest doen, want ik wilde niet weer saai eten via een diëtist. Ik hoorde over intermittent fasting en dat leek me wel wat. Ik tikte het in Google in, zodat ik er meer over kon lezen. En eigenlijk kwam ik toen vrijwel direct op de website van PuurFiguur terecht. Ik bekeek het afslankplan van PuurFiguur en binnen 5 minuten besloot ik het plan te kopen.

Smaakvolle recepten

Bij de start op 2 januari 2023 woog ik 115 kilo. Ik deed eerst alle boodschappen, waarvan ik veel (vooral kruiden) nog nooit had gekocht. Wat me dan ook opviel is dat de recepten zo smaakvol zijn! Het is gewoon echt lekker eten, hoewel ik ook het idee had dat ik de hele dag in de keuken stond. Inmiddels doet mijn vrouw ook mee en doen we het dus samen. Dit maakt het wel gemakkelijker.

Supersnel afvallen

De eerste kilo’s gingen er zo snel vanaf, dat ik soms dacht: als dit maar niet te snel gaat. Maar tegelijkertijd voelde ik me ontzettend goed, dus ik had er vertrouwen in dat het allemaal goed ging. De eerste maand viel ik 15 kilo af en de tweede maand nog eens 10 kilo. Daarna is het wel wat langzamer gegaan, maar dat is ook goed.

30,6 kilo lichter en meer energie

Nu weeg ik 84,4 kilo. Ik ben dus 30,6 kilo afgevallen. Mijn vrouw is inmiddels ook al 15 kilo afgevallen! Mijn BMI is nu nog iets te hoog, dus ik zou nog wel graag richting de 80 kilo willen. Maar ik voel me verder hartstikke goed. Mijn conditie is verbeterd, ik heb meer energie en ik ben gewoonweg fitter. Ook heb ik geen last meer van mijn knieën. En het is ook erg fijn dat ik nu een ander beeld zie in de spiegel. Ik ben een heel stuk van mijzelf kwijtgeraakt, en ben daar zo blij mee!

Bedankt voor het delen van je verhaal Michiel! Wat fijn dat je zo succesvol bent afgevallen, meer energie hebt en je fitter voelt.

We zijn erg blij voor je en zijn ook trots op je doorzettingsvermogen. Want ondanks dat je het in het begin wat tijdrovend vond, heb je niet opgegeven en heb je een manier gevonden om het haalbaar te maken. Daar mag je ontzettend trots op zijn!

Wat vind je van dit artikel?
Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Reacties (1) Verberg reacties Toon alle reacties
Bregtsje
21 augustus 2023
Reageren

Haha, dat gevoel van de hele dag in de keuken staan herken ik wel. Maar de recepten zijn (meestal) erg lekker en hoe vaker je ze maakt hoe sneller het gaat.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
ina is ruim 12 kilo afgevallen met puurfiguur en deelt hier haar succesverhaal
Succesverhalen
Succesverhaal van Ina

Ina (60 jaar) is in ruim 2 maanden tijd 12,3 kilo afgevallen. Ook kon…

linda is 22 kilo afgevallen met puurfiguur en deelt haar succesverhaal en puurfiguur ervaring
Succesverhalen
Succesverhaal van Linda

Linda (37 jaar) is 22 kilo afgevallen met PuurFiguur en is nu erg tevreden…

marjan is 24 kilo afgevallen met puurfiguur en hier zie je haar transformatie
Succesverhalen
Succesverhaal van Marjan

Marjan (48 jaar) is in 10 maanden 24 kilo afgevallen. Daarnaast ervaart ze nu…

Succesverhalen
Succesverhaal van Yolanda

Yolanda (57 jaar) is in een half jaar tijd 13 kilo afgevallen. Ze voelt…

Succesverhalen
Succesverhaal van Dick

Dick (54 jaar) is met PuurFiguur 13 kilo afgevallen. Hij voelt zich beter, slaapt…

Succesverhalen
Succesverhaal van Geesje en Derk

Geesje (76 jaar) en Derk (85 jaar) zijn samen 30 kilo afgevallen. Ze voelen…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen