Het succesverhaal van Linda

Linda Hartgers (59 jaar) was na een hersenbloeding in 2016 ruim 20 kg aangekomen. Haar bloedwaardes waren slecht en ze voelde zich ellendig en extreem moe. Ze besloot het anders aan te pakken. Ze startte met het afslankplan van PuurFiguur. Wat er toen gebeurde overtuigde ook haar arts.

Benieuwd naar Linda’s verhaal? Lees dan gauw verder!

Linda aan het woord

Na de hersenbloeding stond ik op de overlevingsstand. Ik ben eenzijdig verlamd geweest en slechts 56 jaar. Er zijn veel moeilijke periodes geweest waarin revalidatie centraal stond. Koken ging mij niet meer gemakkelijk af, daardoor at ik vaker kant-en-klaar maaltijden, of iets makkelijks en soms maakte mijn buurvrouw iets voor me.

Voor de hersenbloeding was ik al erg moe. Ik had al vanaf mijn 25e een hoge bloeddruk een chronische blaasontsteking en er was slaapapneu geconstateerd. Vooral door het laatst genoemde werd ik moe wakker en was ik gedurende de dag zo moe dat het mijn leven beïnvloedde. Een apparaatje tegen slaapapneu zorgde ervoor dat ik fitter wakker werd en voldoende energie had voor de dag.

Na de hersenbloeding kwam de moeheid weer terug. Ik lag iedere middag in bed. Ik liep de dag te slenteren en wilde eigenlijk alleen maar slapen. De artsen zeiden dat dit door de aandoening kwam en dat het erbij hoorde. Ondertussen waren mijn bloedwaardes behoorlijk verhoogd. Ik had zeer ongezonde suiker- en cholesterolwaardes en mijn bloeddruk was te hoog. Hiervoor krijg ik nu medicijnen, en er werd ook al gesproken over insuline inspuiten. Dit laatste wilde ik beslist niet, dus ik was vastberaden om iets te veranderen.

Eind november van vorig jaar ben ik begonnen met PuurFiguur. Inmiddels ben ik 4 maanden bewust bezig met koolhydraatarm eten. Ik voel me veel energieker, ik kan gedurende de dag blijven functioneren zonder in slaap te vallen en mijn bloedwaardes zijn duidelijk verbeterd. Zelfs zo veel verbeterd dat de arts het onvoorstelbaar noemde en hij zei: ‘Wat is hier gebeurd, Linda?’ Ik vertelde over de plannen van PuurFiguur. De arts kijkt hier nu ook naar.

De cijfermatige resultaten zet ik hieronder graag uiteen:

In 4 maanden tijd zijn de centimeters als volgt verminderd:

  • Buste van 132cm naar 125cm
  • Taille van 124cm naar 115cm
  • Heupen van 129cm naar 122cm

In 4 maanden tijd zijn de bloedwaardes positief veranderd:

  • Langdurige suikers: van 65 naar 45
  • Suiker nuchter: van 8 – 15 naar 6,1 – 6,5
  • Gewicht: van 119,8 kg naar 102 kg

Mijn suikertabletten heb ik stap voor stap kunnen afbouwen. Sinds kort gebruik ik deze helemaal niet meer. Ik hoef nu gelukkig ook niet met insuline te spuiten, en dit was wat ik wilde voorkomen. Ik heb mijn doel behaald, en zelfs meer dan dat. Ik weet dat ik nog een tijd te gaan heb, maar ik heb er vertrouwen in dat dit goed gaat komen.