✓ Hardcover boeken geleverd binnen één werkdag

✓ Geleverd binnen één werkdag

Bekijk alle producten Bekijk aanbod

Het succesverhaal van Hermieke

Hermieke is 59 jaar. Toen ze 57 jaar was, werd er bij haar diabetes type 2 geconstateerd. Van de ene op de andere dag was ze diabeet en moest ze insuline spuiten en medicatie slikken.

Na een paar weken het afslankplan van PuurFiguur te hebben gevolgd, kon ze al minderen met haar medicatie. Inmiddels spuit ze helemaal geen insuline meer en is ze al 11 kilo afgevallen. Hieronder deelt Hermieke haar verhaal.

Hermieke aan het woord

2 jaar geleden kreeg ik ineens diabetes type 2. Mijn ouders hadden het ook, dus echt verrast was ik niet. Maar ik was wel écht geschrokken. Ik had het namelijk helemaal niet door. Ik kreeg de griep, en dit in combinatie met een te hoge bloedsuiker was funest. Ik lag in coma en werd opgenomen op de intensive care. Na 2 dagen kwam ik bij en werd me verteld dat ik een bloedsuiker had gehad van 50. Dit is levensbedreigend. Ik leerde om insuline te spuiten en met insuline en tabletten tegen de diabetes ging ik naar huis.

Starten met PuurFiguur

Ik ging zelf onderzoek doen op internet en las over de omkeerbaarheid van diabetes type 2 met koolhydraatarm eten. Hoewel ik mijn suiker op dat moment onder controle had met dagelijks suikertabletten en iedere avond een spuit insuline, trok de omkeerbaarheid van deze aandoening mij wel.

Na verder te zoeken, kwam ik op de website van PuurFiguur. Halverwege januari ben ik met het afslankplan begonnen en het beviel goed. Ik houd ontzettend van koken en vind de recepten verrassend lekker.

Stoppen met het spuiten van insuline

De kilo’s vlogen eraf. Hoewel dit mooi meegenomen was, was afvallen niet mijn doel. Mijn doel was namelijk om mijn bloedsuikerspiegel onder controle te krijgen. Ik bleef telefonisch contact houden met mijn huisarts en ik stelde begin februari voor om minder insuline te spuiten. De huisarts liet me dit doen, en ik bleef mijn waardes steeds controleren. Het ging goed! Ongeveer halverwege februari ben ik nog minder gaan spuiten en bouwde het zo af. Tijdens de controle bij de huisarts gaf hij aan dat ik helemaal kon stoppen met het spuiten van insuline. Ook kon ik mijn medicatie voor diabetes halveren.

Ik ben inmiddels 11 kilo afgevallen.

Over 2 weken heb ik weer een controle. Ik ben benieuwd of ik de suikertabletten die ik nu slik, kan minderen. Of dit nu wel of niet kan: ik heb mijn eigen haalbare manier gevonden van koolhydraatarmer eten. Dit is voor mij goed vol te houden en dat mijn lichaam er zo positief op reageert is heel prettig. Mensen in mijn omgeving zien het ook, en dan vertel ik altijd enthousiast over de plannen van PuurFiguur.

Wat een fantastische resultaten heb je behaald Hermieke! Team PuurFiguur is super blij voor je dat je bent afgevallen en dat je geen insuline meer hoeft te spuiten. We wensen je veel plezier met het voortzetten van je gezonde eetpatroon.

Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!
Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
Succesverhalen
Succesverhaal van Wendy

Wendy (48 jaar) moest om medische redenen gezonder gaan eten. Ze startte met een…

Succesverhalen
Succesverhaal van Marie-Therèse

Marie-Therèse (66 jaar) is 15 kilo afgevallen met de plannen van PuurFiguur. Haar cholesterol,…

Succesverhalen
Succesverhaal van Gerjan

Gerjan (70 jaar) is al 16 kilo afgevallen door te eten volgens PuurFiguur. Hij…

Succesverhalen
Succesverhaal van Heba

Heba (35 jaar) is maar liefst 20 kilo afgevallen door te eten volgens PuurFiguur.…

Succesverhalen
Succesverhaal van Mieke

Mieke (65 jaar) is 20 kilo afgevallen met PuurFiguur en voelt zich een nieuw…

Succesverhalen
Succesverhaal van Bianca

Bianca (46 jaar) is maar liefst 33 kilo afgevallen met PuurFiguur, wat haar leven…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen