✓ Vandaag besteld, binnen één werkdag in huis | Gratis verzending | Niet goed, 100% geld terug.

✓ Geleverd binnen één werkdag | Gratis verzending

Succesverhaal van Heba

Heba (35 jaar) is maar liefst 20 kilo afgevallen door te eten volgens PuurFiguur.

Nadat ze van haar arts de diagnose PDS (het Prikkelbare Darm Syndroom) kreeg, heeft ze de recepten van PuurFiguur ietwat aangepast om ze voor haar passend te maken. Met als gevolg dat ze nu geen buikklachten meer heeft én succesvol is afgevallen.

Heba zit weer lekker in haar vel en deelt hieronder haar succesverhaal.

Heba aan het woord

In 2013 besloot ik in een klooster te treden om zuster te worden en gedurende de jaren in het klooster heb ik stress ervaren. Door de stress at ik erg weinig, en ook hadden we in het klooster een andere eetgewoonte. Hierdoor viel ik snel veel af. Maar toen ik weer meer ging eten, kwam ik ook direct aan en werd ik te zwaar. Het jojo-en was begonnen.

Aankomen en klachten

Ik was niet alleen veel te zwaar (mijn lengte is 1,52 meter); ik voelde me ook helemaal niet lekker. Vooral in 2018 bereikte dit een piek: ik had buikpijn, moest veel naar het toilet, viel niet meer af en ik zat helemaal niet lekker in mijn vel. Wat hiervan de oorzaak was, was toen nog onduidelijk. Het aankomen in gewicht bleef ook maar doorgaan. Uiteindelijk woog ik in 2019 op mijn zwaarst: 84 kilo.

De spiegel vermijden

In de periode dat ik 84 kilo woog, keek ik niet graag naar mijzelf in de spiegel. Ik dacht echt: is dit nu hoe ik eruit zie? Het leek wel alsof ik mezelf vanuit een ander perspectief zag, vooral ook als ik een foto van mezelf zag. Ik schrok van het beeld van mijzelf en daarom wilde ik opnieuw afvallen. Ik probeerde van alles, waaronder ook andere koolhydraatarme diëten, maar niets hielp. Ik bleef me ook nog steeds zo down en ziek voelen.

Starten met PuurFiguur

In 2019 had ik mijn eerste boek van PuurFiguur besteld. Ik vind het een groot pluspunt dat je, naast de recepten, zo veel informatie krijgt. Hierdoor ben ik nu een expert geworden op het gebied van voeding. Daarnaast zijn de recepten zo lekker dat het verleidelijk is om het plan te volgen. Toch werkte het plan voor mij toen niet en bleef ik last houden van mijn klachten, waardoor ik noodgedwongen moest stoppen met PuurFiguur.

Diagnose PDS

Er zat duidelijk iets niet goed in mijn lijf. Na doktersafspraken en onderzoeken bleek dat ik het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) heb. De puzzelstukjes vielen in elkaar. Eindelijk begreep ik waarom ik zo veel last had van mijn buik. En het goede nieuws is dat je bij PDS duidelijke producten hebt die je moet vermijden om snel verbetering te ervaren. Dit eetpatroon noem je ook wel het FODMAP dieet. Maar met alleen het FODMAP dieet val je niet per se op een gezonde manier af, en dit wilde ik wel nog steeds.

20 kilo afgevallen

Ik besloot om de boeken van PuurFiguur weer te volgen in combinatie met de richtlijnen van FODMAP. Ik gebruikte de eetlijsten van PuurFiguur en FODMAP om de recepten van PuurFiguur gedeeltelijk aan te passen, zodat ze zowel koolhydraatarm en voedzaam bleven alsook pasten binnen het FODMAP dieet. Zo eet ik bijvoorbeeld minder noten en helemaal geen uien, knoflook en zuivel. Deze aanpak werkte direct. Eindelijk begon ik mij goed te voelen, heb ik geen last meer van buikpijnen en val ik af. Inmiddels al 20 kilo lichter! Mijn streven is om nog 9 kilo af te vallen, zodat ik 55 kilo weeg. Ik doe dit niet alleen voor mijn gewicht, maar ook zeker voor mijn gezondheid.

Wauw Heba, wat heb je een mooi resultaat bereikt! We zijn erg blij voor je dat je na de diagnose PDS aanpassingen hebt weten te maken in je voedingspatroon, waardoor je geen buikklachten meer hebt en alsnog gewicht verliest. Wat fijn!

We wensen je veel succes en plezier met het voortzetten van je gezonde levensstijl en het bereiken van je streefgewicht. Dat gaat jou zeker lukken!

Wat vind je van dit artikel?
Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
tina is 20 kilo afgevallen en laat haar resultaat zien
Succesverhalen
Succesverhaal van Tina

Tina (33 jaar) is in totaal 30 kilo afgevallen met PuurFiguur. Ze krijgt veel…

ina is ruim 12 kilo afgevallen met puurfiguur en deelt hier haar succesverhaal
Succesverhalen
Succesverhaal van Ina

Ina (60 jaar) is in ruim 2 maanden tijd 12,3 kilo afgevallen. Ook kon…

linda is 22 kilo afgevallen met puurfiguur en deelt haar succesverhaal en puurfiguur ervaring
Succesverhalen
Succesverhaal van Linda

Linda (37 jaar) is 22 kilo afgevallen met PuurFiguur en is nu erg tevreden…

marjan is 24 kilo afgevallen met puurfiguur en hier zie je haar transformatie
Succesverhalen
Succesverhaal van Marjan

Marjan (48 jaar) is in 10 maanden 24 kilo afgevallen. Daarnaast ervaart ze nu…

Succesverhalen
Succesverhaal van Yolanda

Yolanda (57 jaar) is in een half jaar tijd 13 kilo afgevallen. Ze voelt…

Succesverhalen
Succesverhaal van Dick

Dick (54 jaar) is met PuurFiguur 13 kilo afgevallen. Hij voelt zich beter, slaapt…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen