✓ Vandaag besteld, binnen één werkdag in huis | Gratis verzending | Niet goed, 100% geld terug.

✓ Geleverd binnen één werkdag | Gratis verzending

Succesverhaal van Ellis

Ellis (53 jaar) was na een herseninfarct veel aangekomen. Inmiddels is ze met PuurFiguur al 11 kilo afgevallen.

Ze voelt zich een stukje helderder en ook haar slechte cholesterol is met 2 punten gezakt. Zelf wil ze nooit meer terug naar haar oude eetpatroon. Ze gaat vrolijk door met eten volgens PuurFiguur om nog enkele kilo’s te verliezen.

Hieronder lees je het tussentijdse verslag van Ellis.

Ellis aan het woord

Voor mij is mijn overgewicht begonnen nadat ik in 2011 op 43-jarige leeftijd een herseninfarct heb gehad. Dit heeft nogal wat gevolgen gehad. Mijn hele leven lag overhoop. Een blijvend gevolg van mijn hersenletsel is chronische vermoeidheid, wat maakt dat ik erg inactief ben. Bovendien stond het revalideren, het herstellen en het opnieuw vinden van een passende routine centraal in de periode daarna. Wat helemaal achteraan het rijtje stond was goed voor mezelf zorgen en gezond eten. Ik was namelijk echt aan het overleven en was moe van alle prikkels van de dag.

Gewichtstoename

In de jaren die hierop volgden kwam er steeds wat gewicht bij, tot ik in totaal 23 kilo aankwam in ongeveer 10 jaar tijd. Zeker de laatste 8 jaar was het alsof ik in iemand anders haar lijf zat. En daarbij was er ook veel niet leuk: kleding kopen was niet leuk en op foto’s gaan was niet leuk. Maar voor mij was het tegelijkertijd ook tegenstrijdig, want ik ben ook blij dat ik er nog ben. Ik ben heel dankbaar voor wat er wel is. Maar het gewicht bleef knagen.

Nieuwe balans vinden

Ik moest eerst een nieuwe balans vinden. Ik was gedeeltelijk afgekeurd en ik zat in een pittig traject. Op een gegeven moment denk je dat je je draai weer hebt gevonden en vervolgens komt er weer een terugval. Maar uiteindelijk had ik ook sterk het gevoel dat ik mijn oude lijf weer terug wilde. In die tijd heb ik van alles gedaan. Vooral sporten en bewegen, maar ook allerlei diëten. Alles kostte zo veel energie. En dat ‘moeten’ is echt een ding. Met mijn hersenletsel moet ik al zo veel. En als het sporten en diëten dan ook nog niet lukt, is dat echt een tegenvaller.

Een negatieve spiraal

Uiteindelijk heb ik op het gebied van voeding ook echt veel geprobeerd. Van weinig eten tot intermittent fasting en diëten. Maar het ging nooit echt om gezond eten. Dus wat we aten, was toch steeds ongezond en eentonig. Ik zat in een negatieve spiraal. Ik was te moe om alles te kunnen, waardoor mijn lieve man superveel taken op zich nam en daarbij ook nog fulltime werkt. Voor ons beiden was dit een te negatieve situatie en we kwamen dan ook beiden in kilo’s aan.

Starten met PuurFiguur

Op Facebook zag ik iets voorbijkomen van PuurFiguur. Ik had duidelijk het gevoel dat er iets moest veranderen en het concept van PuurFiguur sprak me aan. Ik liet het aan mijn man zien en vroeg hem om het samen te doen. We waren het te zwaar zijn en het vermoeid zijn zo zat, dus we besloten te starten met een plan van PuurFiguur.

11 kilo afgevallen

We zijn in september 2021 begonnen. We hadden echt zoiets van: weet je wat, we proberen alle maaltijden en tussendoortjes. We hebben alle smaken uitgeprobeerd en we vinden bijna alles lekker. De kilo’s vliegen eraf en we hebben er zo’n lol in. Het samen koken en het praktische van de boodschappenlijstjes (en eigenlijk het hele concept) motiveert ontzettend om het te blijven volgen. Ik ben nu al 11 kilo afgevallen en voel me nu, ook sinds ik ben gestopt met werken, een stukje helderder. Ook mijn slechte cholesterol is met 2 punten gezakt, ondanks dat ik nu door overbelasting niet beweeg. Mijn goede cholesterol is gestegen. De verpleegkundige was verbaasd en geïnteresseerd in het plan dat we volgen. Zelf wil ik nooit meer terug naar mijn oude eetpatroon. We gaan vrolijk verder met de plannen van PuurFiguur. Het is voor ons echt een leefstijl geworden!

Bedankt voor je mooie verhaal Ellis. Fijn om te horen hoe het nu met je gaat en dat je je steeds beter voelt. Heel veel succes en plezier toegewenst met het vervolgen van je gezonde eetpatroon!

Wat vind je van dit artikel?
Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
ina is ruim 12 kilo afgevallen met puurfiguur en deelt hier haar succesverhaal
Succesverhalen
Succesverhaal van Ina

Ina (60 jaar) is in ruim 2 maanden tijd 12,3 kilo afgevallen. Ook kon…

linda is 22 kilo afgevallen met puurfiguur en deelt haar succesverhaal en puurfiguur ervaring
Succesverhalen
Succesverhaal van Linda

Linda (37 jaar) is 22 kilo afgevallen met PuurFiguur en is nu erg tevreden…

marjan is 24 kilo afgevallen met puurfiguur en hier zie je haar transformatie
Succesverhalen
Succesverhaal van Marjan

Marjan (48 jaar) is in 10 maanden 24 kilo afgevallen. Daarnaast ervaart ze nu…

Succesverhalen
Succesverhaal van Yolanda

Yolanda (57 jaar) is in een half jaar tijd 13 kilo afgevallen. Ze voelt…

Succesverhalen
Succesverhaal van Dick

Dick (54 jaar) is met PuurFiguur 13 kilo afgevallen. Hij voelt zich beter, slaapt…

Succesverhalen
Succesverhaal van Geesje en Derk

Geesje (76 jaar) en Derk (85 jaar) zijn samen 30 kilo afgevallen. Ze voelen…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen